Matteo Salvini riscă să rămână fără imunitatea parlamentară. Senatul italian dezbate acest caz

Publicat:

Senatul italian va vota miercuri asupra acordării de imunitate parlamentară pentru Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne, în contextul unui posibil proces împotriva lui pentru sechestrare de migranţi, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.

Salvini a fost acuzat că a ţinut mai mult de 150 de migranţi captivi pe o navă italiană de salvare mai multe zile în august, însă nu poate fi judecat fără ca senatorii să-şi dea acordul.


Vezi și: CUTREMUR puternic în Turcia – VIDEO

Este de aşteptat ca membrii camerei superioare a Parlamentului italian să voteze în favoarea ministrului de interne, dat fiind majoritatea formată din partidul Liga condus de Salvini şi aliatul său din coaliţie, Mişcarea 5 Stele, antisistem.

Adresându-se senatorilor înainte de vot, care va avea loc după-amiază, Salvini şi-a susţinut acţiunile, afirmând că ele au fost motivate de hotărârea lui de a asigura securitatea naţională. “Italienii îmi plătesc salariul ca să apăr frontierele şi securitatea ţării mele”, a declarat el, afirmând că el va continua “să-şi facă munca fără nicio teamă”.

Marţi, Salvini s-a aflat în centrul unei alte dispute privind migranţii, după ce a criticat echipajul navei umanitare care a salvat 50 de oameni de pe coasta maritimă a Libiei. Nava, condusă de organizaţia non-guvernamentală italiană Mediterranea, a fost escortată spre insula Lampedusa şi arestată de poliţie.

Citește și: Theresa May trimite scrisoarea prin care cere amânarea Brexit-ului

Salvini a declarat că echipajul navei Mediterranea ar merita să fie arestat pentru complicitate la imigraţia ilegală şi pentru împiedicarea activităţii pazei de coastă a Libiei, care i-ar fi luat pe migranţi înapoi în Libia.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne al Italiei, procurorii sunt pe cale să înceapă să-i interogheze pe membrii echipajului şi pe pasagerii navei, denumită Mare Jonio.

Potrivit surselor de informaţie, 50 de oameni, inclusiv 15 copii, se află la bord, cu unul mai mult decât a fost comunicat de Mediterranea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.