Matteo Salvini susţine în mod eronat că solicitanţii de azil din Italia primesc beneficii

Publicat:

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a afirmat joi în mod eronat că solicitanţii de azil din ţara sa primesc telefoane mobile pe gratis şi alte beneficii, relatează dpa, scrie Agerpres.

Salvini a fost rugat să comenteze o ştire din ziarul Avvenire potrivit căreia judecătorii din Franţa şi Marea Britanie blochează repatrierile de migranţi în Italia din cauza proastelor tratamente aplicate acestora de autorităţile italiene.


Citește și : Partidul Socialist Ungar vrea să dea în judecată Consiliul pentru media

Liderul Ligii (dreapta) a respins aceste informaţii, insistând că nu este nimic “inuman” în sistemul italian de azil. “35 de euro pe zi, mâncare, cazare, ţigări, telefon mobil şi 18 luni de şedere în Italia fără a ridica un deget seamănă a tratament inuman? Să fim serioşi”, a declarat Salvini la postul public de radio RAI.

În schimb, potrivit mai multor surse oficiale, inclusiv unui raport pe 2018 al Curţii de Conturi italiene privind cheltuielile publice dedicate migranţilor, solicitanţii de azil au dreptul la o indemnizaţie zilnică de circa 2,50 euro, plus articole de îmbrăcăminte de bază, medicamente şi o cartelă de telefon.

“Categoric, nu li se dau telefoane mobile gratuite”, a spus Daniela Di Capua, directoarea SPRAR, o reţea de centre de primire a solicitanţilor de azil şi refugiaţilor. Solicitanţii de azil “nu sunt sălbatici, au şi ei telefoane mobile sau e primul lucru pe care şi-l cumpără (…) pentru simplul motiv că trebuie să ţină legătura cu cei de acasă”, a menţionat ea, la solicitarea dpa.

Matteo Salvini susţine înăsprirea legilor italiene cu privire la azil, ceea ce, potrivit criticilor, ar putea face ca mii de migranţi să nu mai poată beneficia de niciun ajutor din partea statului.

Citește și : Lavrov: Extinderea NATO şi sistemele antibalistice generează o criză de încredere în zona euro-atlantică

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.