Mattis respinge criticile faţă de trimiterea militarilor la graniţa între SUA şi Mexic

Publicat:

Secretarul Apărării din SUA, Jim Mattis, a respins miercuri criticile faţă de trimiterea soldaţilor la graniţa cu Mexicul, conform cărora acţiunea este una politică, scrie Reuters, potrivit News.ro .

„Susţinerea pe care i-o acordăm secretarului pentru securitatea naţională este una practică bazată pe cererile de la comisarul poliţiei vamale, aşa că nu facem mişcări politice”, a declarat Mattis după o întâlnire cu omologul său sud-coreean la Pentagon.


Citește și : Coaliţia militară arabo-kurdă din Siria anunţă suspendarea operaţiunilor împotriva jihadiştilor

Mai multe grupări printre care şi American Civil Liberties Union l-au acuzat pe preşedintele american, Donald Trump, că profită din punct de vedere politic de pe urma armatei înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului de pe 6 noiembrie.

Multe întrebări rămân fără răspuns la câteva zile după ce Pentagonul a anunţat trimiterea a peste 5.200 de soldaţi la graniţă. Preşedintele american, Donald Trump, şi-a înăsprit atitudinea faţă de imigraţie înainte de alegerile de la jumătatea mandatului de pe 6 noiembrie. El a atras atenţia faţă de o caravană de migranţi care încearcă să ajungă în SUA prin Mexic.

“Decizia de a trimite 5.200 de soldaţi la graniţa de sud este o mişcare politică şi a creat un precedent grav, fiind un abuz de putere”, a declarat Kelly Magsmen, un fost oficial al Pentagonului. Ea lucrează în prezent pentru centrul de cercetare American Progress.

Decizia lui Trump de a chema armata pare să fie contrară practicilor anterioare. În ultimii ani, astfel de operaţiuni erau gestionate de Garda Naţională, membrii săi fiind soldaţi part-time chemaţi la datorie în cazul unor urgenţe interne.

Citește și : Exerciții militare comune ale țărilor care vor să constituie un ‘NATO arab’, încep sâmbătă în Egipt

Pentagonul a identificat 7.000 de soldaţi ce ar putea fi trimişi la graniţa cu Mexicul dacă ar fi nevoie, a anunţat un oficial american pentru Reuters.

Marţi, generalul american care supraveghează trimiterea a peste 5.200 de soldaţi la graniţa cu Mexicul a declarat că numărul lor va creşte, dar nu a precizat cu cât sau costul operaţiunii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân – studiu

Ambalajele alimentare pot conține substanțe chimice asociate cancerului de sân - studiu Un nou studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat...

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic

Eminem a anunţat prin intermediul unui videoclip muzical că va deveni bunic Celebrul rapper american Eminem, în vârstă de 51 de ani, va deveni bunic,...

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.