Mauritius şi Madagascar, ameninţate de ciclonul Freddy, se pregătesc de inundaţii şi valuri de furtună

Publicat:

Republica Mauritius a anulat cursele aeriene şi a închis bursa, luni, odată cu apropierea ciclonului tropical Freddy de insula din Oceanul Indian, în timp ce echipele de intervenţie în situaţii de urgenţă se pregăteau pentru ploi abundente, inundaţii şi alunecări de teren, prognozate în patru regiuni din Madagascar, transmite Reuters, potrivit agerpres

Ciclonul, însoţit de rafale de vânt de până la 120 km/h reprezintă o ameninţare directă pentru Mauritius, a indicat serviciul său de meteorologie.


Citește și : Zelenski anunţă noi sancţiuni împotriva sectorului financiar al Rusiei

“Pe măsură ce Freddy se apropie… este probabil ca valuri de furtună să provoace inundaţii costiere în zonele cu risc. Este, prin urmare, strict recomandat” să nu se plece pe mare, se arată în buletinul emis de serviciul de meteorologie.

Ciclonul s-ar putea apropia la 120 km de nord-vestul insulei în a doua parte a zilei de luni, a indicat serviciul de meteorologie.

Într-o înregistrare video verificată de Reuters se pot vedea efectele vântului puternic şi valuri care lovesc un hotel de pe malul oceanului din Mauritius. Apa a pătruns până în holul hotelului, sub privirile clienţilor şi personalului.

Autorităţile din Republica Madagascar – la aproximativ 1.130 km vest de Mauritius, spre coasta Africii – au declarat că se aşteaptă ca insula să fie lovită direct până marţi seara, în regiunea situată între Mahanoro, din est şi Manakara, în sud-est.

“Ploi torenţiale… mări foarte înalte până la enorme… şi un risc semnificativ de inundaţii costiere sunt aşteptate în special în localităţile din jurul punctului de impact”, a indicat serviciul de meteorologie din Madagascar.

Biroul guvernamental pentru gestionarea dezastrelor urma să trimită corturi, frânghii, drujbe şi alte provizii în patru districte cu cel mai ridicat risc de a fi afectate de furtună, au precizat autorităţile.

Citește și : Olaf Scholz va avea o întrevedere cu Biden în SUA

Insulele din Oceanul Indian şi Mozambic, de pe coasta Africii, au fost lovite de un şir de furtuni şi cicloane mortale din calea cărora mii de persoane au fost nevoite să fugă, iar numeroase clădiri şi culturi au fost distruse.

În ianuarie, furtuna tropicală Cheneso a ucis 33 de persoane în Madagascar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.