X

May le-a cerut parlamentarilor conservatori să voteze pentru o alternativă la “backstop”-ul nord-irlandez din acordul de Brexit

Premierul britanic Theresa May le-a cerut deputaţilor conservatori să voteze marţi o propunere de amendament care cere înlocuirea aşa-numitului “backstop” nord-irlandez din acordul de Brexit cu “aranjamente alternative”, a declarat luni o sursă din biroul ei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Parlamentarii vor dezbate şi vor vota marţi asupra următorilor paşi ai guvernului May, după respingerea detaşată a planului ei de Brexit în această lună, şi au propus “amendamente” care încearcă să contureze viitoarea direcţie a Marii Britanii.

Citește și : Premierul libian spune că ţara sa face „tot posibilul” pentru a ameliora situaţia umanitară în taberele de migranţi

Mulţi parlamentari pro-Brexit se opun aşa-numitului “backstop”, o poliţă de asigurare menită să prevină o frontieră dură pe insula Irlanda dacă nu vor fi convenite alte soluţii în perioada de tranziţie care urmează Brexitului.

Sursa citată de Reuters a declarat că May a declarat la o întâlnire cu parlamentarii conservatori că li se va cere să voteze în favoarea unui amendament, propus de parlamentarul conservator Graham Brady, care cere ca “plasa de siguranţă” să fie înlocuită cu “aranjamente alternative”.

De asemenea, premierul Theresa May le-a spus parlamentarilor conservatori luni că trebuie să transmită un mesaj Bruxellesului despre schimbările pe care le doresc la acordul de Brexit.

“Percepţia generală este că trebuie să ne unim în jurul a ceva care este cel mai apropiat lucru de o soluţie rezonabilă. Indiferent ce va răspunde Bruxellesul, este vorba despre a trimite un mesaj”, a declarat parlamentarul conservator Simon Hart despre discursul lui Theresei May.

Citește și : Trump a evocat posibilitatea lansării unei invazii militare în Venezuela, afirmă un senator american

Tags: acordbackstopbrexitbruxellesirlandaTheresa May
Categorii: Diaspora