Mazeiks este optimist: ‘Există motive să sperăm la un rezultat bun privind negocierile’

Publicat:

Mazeiks este optimist: ‘Există motive să sperăm la un rezultat bun privind negocierile’

Republica Moldova a reușit să îndeplinească trei din cele nouă condiționalități ale Comisiei Europene. O spune ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks. În cadrul emisiunii „Alternativa” de la TV8, oficialul a menționat că pentru celelalte mai este de muncit.

„Cred că există toate motivele să sperăm la un rezultat bun privind negocierile. Acest lucru reflectă nu numai munca Comisiei Europene și a UE, ci și munca enormă pe care Moldova a depus-o în ultimul an și jumătate. Am observat o abordare metodică, un plan de acțiune adoptat încă din august anul trecut”, a spus Mazeiks la tv8.md.


Mazeiks este optimist: ‘Există motive să sperăm la un rezultat bun privind negocierile’

Potrivit lui Mazeiks, UE nu s-a așteptat la un salt atât de mare într-un timp scurt din partea R. Moldova în reformarea justiției. El spune că reforma judiciară este un proces complex în orice țară și un domeniu în care nu poți să tai cu securea, deoarece acest lucru afectează independența sistemului judiciar.

„Am îndemnat la o mișcare mai lentă, dar mai calitativă. Ne bucurăm că autoritățile din Moldova ne-au ascultat chemările”, a precizat ambasadorul.

Republica Moldova a primit statutul de țară candidat la data de 23 iunie 2022.

„Consiliul European tocmai a decis statutul de candidat UE pentru Ucraina și Moldova. Un moment istoric. Astăzi, se marchează un pas crucial pe drumul vostru către UE. Felicitări, Vladimir Zelenski și Maia Sandu, și oamenii din Ucraina și Republica Moldova. Viitorul nostru este împreună”, a declarat Charles Michel atunci.

Citeşte şi: Platforma de Sprijin pentru Moldova a ajutat țara să depășească mai multe crize

Republica Moldova a depus în data de 3 martie 2022 cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar președinta Maia Sandu a semnat documentul.

Ulterior, luni, 11 aprilie 2022, la Luxemburg, Republica Moldova a primit Chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

54 de tancuri americane Abrams vor ajunge la un batalion din România, la granița cu R.Moldova

54 de tancuri americane Abrams vor ajunge la un batalion din România, la granița cu R.Moldova Cele 54 de tancuri americane Abrams pe care România...

Tudor Gîrbu, șeful interimar al Întreprinderii Municipale ‘Spaţii Verzi’ riscă să-şi piardă funcţia

Tudor Gîrbu, șeful interimar al Întreprinderii Municipale 'Spaţii Verzi' riscă să-şi piardă funcţia Şeful interimar al Întreprinderii Municipale "Spaţii Verzi" riscă să-şi piardă funcţia. Tudor...

Ziua Ușilor Deschise la Ministerul Finanțelor, vineri, 16 august 2024

Ziua Ușilor Deschise la Ministerul Finanțelor, vineri, 16 august 2024 Ministerul Finanțelor își deschide ușile vineri, 16 august 2024, pentru toți doritorii de a afla...

Voluntari americani se pregătesc să devină profesori și consultanți în R. Moldova

Voluntari americani se pregătesc să devină profesori și consultanți în R. Moldova Mai mulți voluntari ai Corpului Păcii din Statele Unite ale Americii sunt în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.