MB: După atacul cu cuţitul din orașul Barnsley, se evaluează “sănătatea mintală” a suspectei

Publicat:

O femeie a fost arestată sâmbătă dimineaţă pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un bărbat în centrul oraşului Barnsley (nordul Angliei), a anunţat poliţia britanică, precizând că “sănătatea mintală” a suspectei este în curs de evaluare, transmite AFP, potrivit agerpres.

Acest incident survine într-un context extrem de tensionat în Marea Britanie, lovită de un val de atentate din 2017, dintre care unele au fost comise de atacatori înarmaţi cu arme albe.


Citește și : Discuţiile de pace privind războiul din Yemen au eşuat; liderul rebelilor îndeamnă la „rezistenţă”

“Femeia de 28 de ani arestată sâmbătă dimineaţă pentru presupusă tentativă de omor rămâne în arest”, a declarat poliţia, adăugând că “este în curs evaluarea sănătăţii sale mintale “.

Victima a fost rănită uşor în atac.

Anterior, unul dintre responsabilii cu rang înalt din cadrul poliţiei din South Yorkshire, Tim Forber, a afirmat că forţele de ordine au în vedere orice mobil şi au primit “sprijinul” unei echipe locale antiteroriste.

Un cuţit de bucătărie a fost găsit la locul incidentului şi importante forţe de poliţie au fost desfăşurate în oraş.

Terry Ellis, un comerciant din piaţă, a declarat AFP că a văzut o femei alergând după un bărbat “cu un cuţit mare de aproape 12 inchi” (30,5 cm). “Tot ce spunea era ‘omor, omor, omor’, agitând cuţitul”, a adăugat el.

Citește și : Iranul execută trei kurzi acuzați de atacuri împotriva civililor și a forțelor de securitate

Potrivit lui Abdul Razak, un alt vânzător, femeia l-a urmărit pe bărbat spunând ‘te omor, te omor’. Bărbatul a luat-o la fugă, cu femeia pe urmele lui, ea s-a întors după două minute, spunând doar un singur cuvânt ‘omor, omor, omor, omor'”.

Pe pagina sa de Facebook, piaţa locală, Barnsley Mayday Green Market, a indicat că a trebuit să se închidă, ca “aproape tot centrul oraşului”, pentru ca să se deschidă puţin mai târziu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.