X

MB: După atacul cu cuţitul din orașul Barnsley, se evaluează “sănătatea mintală” a suspectei

O femeie a fost arestată sâmbătă dimineaţă pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un bărbat în centrul oraşului Barnsley (nordul Angliei), a anunţat poliţia britanică, precizând că “sănătatea mintală” a suspectei este în curs de evaluare, transmite AFP, potrivit agerpres.

Acest incident survine într-un context extrem de tensionat în Marea Britanie, lovită de un val de atentate din 2017, dintre care unele au fost comise de atacatori înarmaţi cu arme albe.

Citește și : Discuţiile de pace privind războiul din Yemen au eşuat; liderul rebelilor îndeamnă la „rezistenţă”

“Femeia de 28 de ani arestată sâmbătă dimineaţă pentru presupusă tentativă de omor rămâne în arest”, a declarat poliţia, adăugând că “este în curs evaluarea sănătăţii sale mintale “.

Victima a fost rănită uşor în atac.

Anterior, unul dintre responsabilii cu rang înalt din cadrul poliţiei din South Yorkshire, Tim Forber, a afirmat că forţele de ordine au în vedere orice mobil şi au primit “sprijinul” unei echipe locale antiteroriste.

Un cuţit de bucătărie a fost găsit la locul incidentului şi importante forţe de poliţie au fost desfăşurate în oraş.

Terry Ellis, un comerciant din piaţă, a declarat AFP că a văzut o femei alergând după un bărbat “cu un cuţit mare de aproape 12 inchi” (30,5 cm). “Tot ce spunea era ‘omor, omor, omor’, agitând cuţitul”, a adăugat el.

Citește și : Iranul execută trei kurzi acuzați de atacuri împotriva civililor și a forțelor de securitate

Potrivit lui Abdul Razak, un alt vânzător, femeia l-a urmărit pe bărbat spunând ‘te omor, te omor’. Bărbatul a luat-o la fugă, cu femeia pe urmele lui, ea s-a întors după două minute, spunând doar un singur cuvânt ‘omor, omor, omor, omor'”.

Pe pagina sa de Facebook, piaţa locală, Barnsley Mayday Green Market, a indicat că a trebuit să se închidă, ca “aproape tot centrul oraşului”, pentru ca să se deschidă puţin mai târziu.

Tags: arestarme albeatacatoribarbatBarnsleyfemeiemarea britanietentativă de omor
Categorii: Diaspora