Mecanici ucraineni sunt instruiţi în Lituania pentru repararea obuzierelor germane furnizate Kievului

Publicat:

Un grup de 16 mecanici militari ucraineni au părăsit vineri Lituania, după ce au fost instruiţi acolo în repararea de obuziere germane furnizate Kievului pentru a se apăra împotriva invaziei ruse, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceşti mecanici s-au aflat timp de 15 zile în oraşul Rukla din centrul Lituaniei, mai mulţi dintre ei trecând printr-o formare preliminară în Germania.


Citeşte şi: Putin afirmă că vrea oprirea războiului din Ucraina la un moment dat, prin negocieri – Black News

“Ei au obţinut cunoştinţe teoretice, însă (…) noi i-au învăţat lucruri din viaţa reală, avariile reale care nu sunt descrise în manuale”, a declarat Zilvins Cerskus, maior al armatei lituaniene.

Lituania, ţară membră NATO, dispune de aceste obuziere din 2016.

În iunie, Berlinul a declarat că a început să furnizeze Ucrainei obuziere automotoare de 155 de mm.

Revista germană Der Spiegel a informat în noiembrie că aceste obuziere au suferit o uzură puternică, din cauza tirurilor intense ce ajung până la 300 de obuze pe zi.

În absenţa capacităţii de reparare în Ucraina, unele dintre aceste obuziere au fost duce în ţări ale NATO, în special în Lituania.

Zilvins Cerskus a declarat că această formare va permite “economisirea de timp şi de resurse”, pentru că reparaţiile vor putea fi efectuate mai aproape de câmpul de luptă, “în loc să aştepte o lună sau două ca materialul reparat să revină din străinătate”.

Un responsabil militar lituanian a declarat pentru AFP sub protecţia anonimatului că lipsa întreţinerii de rutină este uneori la originea disfuncţionalităţilor pe care le suferă obuzierele din Ucraina.

Citeşte şi: O nouă creștere a tensiunii în Kosovo sporește temerile privind un conflict armat – Black News

Lituania a format 500 de soldaţi ucraineni în cadrul diverselor formaţiuni organizate anul acesta şi speră să tripleze acest număr anul viitor.

“Duşmanul comun este cel care ne motivează”, a declarat Cerskus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri

Rusia și Ucraina fac schimb de 180 de prizonieri Rusia și Ucraina ar urma să schimbe 180 de prizonieri în cadrul unui acord facilitat de...

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.