X

Mecanicul locomotivei care a provocat accidentul cu 20 de morţi în gara din Cairo recunoaşte că a greşit

Mecanicul locomotivei considerat vinovat de accidentul de tren de miercuri în care au murit cel puţin 20 de oameni în gara principală din Cairo şi-a recunoscut greşeala şi le-a cerut iertare familiilor victimelor, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Zeci de oameni au fost răniţi după ce o locomotivă a intrat cu viteză într-o barieră de beton în gara centrală din Cairo, declanşând o explozie urmată de un incendiu.

Citește și : Trump: Netanyahu este ‘dur, inteligent, puternic’. A făcut o treabă excelentă în calitate de premier al Israelului

‘Iertaţi-mă. Îmi pare rău. Greşeala a fost neintenţionată’, a declarat mecanicul de locomotivă Alaa Fathi, într-un interviu la postul privat de televiziune On E, miercuri seară.

El a povestit că a coborât din locomotivă fără să tragă frâna de mână, pentru a-l atenţiona pe un alt mecanic a cărui locomotivă o lovise pe a sa.

Fathi a declarat că a plecat spre casă fără să-şi dea seama că locomotiva sa s-a lovit de peron, provocând un incendiu cu victime.

Mecanicul a fost arestat mai târziu.

Fathi, care este angajat al căilor ferate de 25 de ani, a dat de înţeles că locomotiva era improprie pentru exploatare.

‘Ar fi trebuit să procedez mai bine, dar locomotiva era într-o stare proastă. Căile ferate sunt într-o stare primitivă. Trebuie reabilitate’, a declarat el.

Imagini postate online arată locomotiva rulând cu viteză, fără supraveghere, înainte de a izbi barierele de beton de protecţie ale peronului.

Citește și : Germania a pus în executare jumătate din ordinele de expulzare a refugiaţilor respinşi

Pe aceleaşi imagini pot fi văzuţi foarte mulţi călători aşteptând trenul în momentul în care se produce explozia.

Accidentul le-a determinat pe ministrul transporturilor, Hisham Arafat, să demisioneze.

Egiptul a fost scena mai multor tragedii feroviare în ultimi ani. Cea mai gravă catastrofă s-a produs în 2002, când un tren de pasageri a luat foc şi mai mult de 360 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Tags: Cairoexplozieincendiumecanictrenvictime
Categorii: Sinteze