X

Meci istoric pentru Petrocub: Echipa va juca în premieră, în Europa Conference League, cu Pafos

Meci istoric pentru Petrocub: Echipa va juca în premieră, în Europa Conference League, cu Pafos

FC Petrocub își începe parcursul în faza ligii unice a UEFA Conference League, 2024/25. Echipa din Hîncești va evolua în premieră în grupele unei competiții europene. Campioana Moldovei va juca astăzi, 3 octombrie, cu echipa Pafos (Cipru), pe stadionul Zimbru din Chișinău. Partida va avea loc începând cu ora 22:00 și va fi transmisă în direct de unicul post de televiziune cu tematică sportivă, WE Sport.

Meciul dintre Petrocub Hîncești și Pafos va fi condus de o brigadă de arbitri în frunte cu danezul Mikkel Redder. Acesta va fi asistat de compatrioții săi Deniz Yurdakul și René Risum, iar al patrulea oficial va fi Jens Maae. De asemenea, în camera VAR se vor afla arbitrii danezi Jakob Kehlet (arbitru VAR) și Sandi Putros (asistent VAR), potrivit  oficial.md.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Amintim că Petrocub Hîncești a câștigat în 2024 primul titlu de campioană națională și este dublă deținătoare a Cupei Moldovei Moldtelecom în sezoanele 2019/20 și, respectiv, 2023/24. Hânceștenii sunt pe locul 218 în clasamentul UEFA. Evoluează pentru a 7-a oară în cupele europene și vor susține astăzi al 26-lea meci. Bilanț: 5 victorii, 7 egalități, 13 înfrângeri. Golaveraj 14-29. Cel mai bun rezultat: promovarea în turul play-off preliminar al UEFA Europa League, în ediția 2024/25. Petrocub a jucat 4 meciuri în faza preliminară al Ligii Campionilor în acest sezon. Bilanț: 1 victorie, 2 egalități, 1 înfrângeri. Golaveraj 2-2. În ediția din acest an a Europa League, „leii” din Hîncești au susținut 4 meciuri: Bilanț: 1 victorie, 1 egalități, 2 înfrângeri. Golaveraj 2-6.

Iată care este lotul hînceștenilor pentru meciul cu Pafos:

Portari: Silviu Șmalenea, Victor Dodon, Dumitru Coval

Fundași: Gilbert Djangmah Narh, Guilherme Matheus, Donalio Douanla, Maxim Potîrniche, Vasile Jardan, Manuel Nana Agyemang, Ion Bors, Ion Jardan

Mijlocași: Boubacar Diallo, Dumitru Demian, Sergiu Plătică, Vsvolod Nihaev, Mihail Plătică, Mihai Lupan, Dan Pușcaș, Teodor Lungu

Atacanți: Vladimir Ambros, Marin Căruntu

Pafos și FC Petrocub se vor confrunta pentru prima dată într-un meci direct. 

Clubul de fotbal profesionist Pafos concurează în prezent în prima ligă profesionistă de fotbal, nivelul superior al sistemului ligii de fotbal cipriote.

În sezonul 2024/25, Pafos a fost eliminat din Europa League în prima rundă de IF Elfsborg cu un scor general de 2-8. Totuși, în Conference League, au avut o performanță mai bună, ajungând în faza grupelor după ce au învins echipe precum Žalgiris, CSKA 1948, și în final, CFR Cluj cu un scor de 3-1 la general. Pafos FC este clasată pe locul 318 în clasamentul coeficienților UEFA.

Iată care este lotul echipei Pafos pentru meciul cu Petrocub:

Portari: Ivica Ivušić, Petros Petrou, Panagiotis Theodoulou, Neofytos Michael

Fundasi: Kostas Pileas, David Goldar, Jonathan Silva, Derrick Luckassen, Rafael Pontelo, João Correia

Mijlocași: Quina, Moustapha Name, Ivan Šunjić, Vlad Dragomir, Diogo Dalligna, Christos Evzona, Georgios Kolotas, Pêpê

Atacanți: Bruno, Leonardo Vieira, Jairo, Jajá, Muamer Tankovic, Anderson, Marios Ilia

Antrenor: Juan Carlos Carcedo

Menționăm că potrivit noului format al competițiilor inter-cluburi UEFA, Petrocub va juca trei meciuri acasă și alte trei partide în deplasare cu formațiile Real Betis (Spania), SK Rapid Wien (Austria), Pafos (Cipru), İstanbul Başakşehir F.K. (Turcia), Hearts (Scoția), Jagiellonia Białystok (Polonia).

Programul meciurilor echipei Petrocub Hîncești în UEFA Europa Conference League 2024/25:

3 octombrie 2024

FC Petrocub – FC Pafos (Cipru). Ora 22:00. Stadionul Zimbru, Chișinău

24 octombrie 2024
Jagiellonia (Polonia) – FC Petrocub. Ora 19:45. Bialystok 

7 noiembrie 2024
FC Petrocub – SK Rapid Viena (Austria). Ora 19:45. Stadionul Zimbru, Chișinău

28 noiembrie 2024
Basaksehir (Turcia) – FC Petrocub. Ora 17:30. Istanbul 

12 decembrie 2024
FC Petrocub – Real Betis (Spania). Ora 19:45. Stadionul Zimbru, Chișinău

19 decembrie 2024

Hearts (Scoția) – FC Petrocub. Ora 22:00. Edinburgh

Campioana Moldovei, Petrocub Hîncești, a învins echipa Ordabasy (Kazakhstan) în meciul retur din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Partida de pe stadionul Zimbru din Chișinău s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru leii din Hîncești. Eroul meciului a fost Teodor Lungu, care a marcat în minutul 34 golul. În meciul tur, pe tabela de marcaj a fost fixat scorul de 0:0.

Prin urmare Petrocub a jucat în turul doi preliminar împotriva echipei din Cipru, APOEL Nicosia. Meciul din tur cu clubul elen pe data de 23 iulie s-a încheiat cu o înfrângere minimă 0-1 pentru „leii” lui Andrei Martin. Pentru confruntarea din returul de pe stadionul Zimbru, hânceștenii au remizat 1-1 și astfel nu s-a calificat în etapa a 3-a Champions League.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

A urmat runda a 3-a de calificare în Liga Europa, unde „leii” lui Andrei Martin au obținut prima victorie în a doua după importanță competiței de pe bătrânul continent. Deținătoarea Cupei Moldovei Moldtelecom a dispus cu 1-0 de cea mai titrată formație galeză all-time, New Saints. Meciul s-a jucat pe stadionul Zimbru din Chișinău, iar golul victoriei a fost de fapt un autogol, o deviere în urma șutului plasat pe spațiul porții de Donalio Melachio Douanla în minutul 20. În manșa retur meciul s-a încheiat 0-0, astfel, trupa lui Andrei Martin și-a asigurat prezența în faza grupei unice a Europa Conference League.

În runda play-off preliminară din Europa League a urmat duelul cu Ludogorets din Bulgaria. Hînceștenii au fost învinși în meciul tur cu 0-4 la Razgrad și cu 2-1 la Chișinău.

Tags: HînceștiPetrocubzimbru
Sport