X

Medalii pentru moldovenii noştri la Campionatul Mondial de Lupte

Medalii pentru moldovenii noştri la Campionatul Mondial de Lupte

Sportivii din Republica Moldova au cucerit trei medalii la Campionatul Mondial de Lupte, rezervat participanților de până la 20 de ani.

Rostislav Covali și Eugeniu Mihalcean au obținut bronzul, iar Alexandru Solovei a luat o medalie de argint, transmite Tvr Moldova.

În categoria de până la 77 de kilograme, Alexandru Solovei a înregistrat patru victorii. În finală, însă, luptătorul de stil greco-roman din Republica Moldova a avut parte de un duel crâncen cu Alireza Abdevali.

Iranianul s-a impus la limită și a triumfat, iar Alexandru Solovei a fost recompensat cu titlul de vicecampion și medalia de argint.

Medalii pentru moldovenii noştri la Campionatul Mondial de Lupte

Iar Rostislav Covali a obținut bronzul în categoria de până la 97 de kilograme. În finala mică a competiției, tânărul s-a duelat cu armeanul Arshak Geghamyan, pe care l-a învins înainte de sfârșitul timpului regulamentar. Ultima medalie pentru Republica Moldova a fost adjudecată de Eugeniu Mihalcean, care a urcat pe podiumul de premiere în categoria de 86 de kilograme.

El a luat bronzul, după ce la învins pe Mushegh Mkrtcjyan, din Armenia. Campionatul mondial de lupte, rezervat sportivilor de până la 20 de ani, s-a organizat în Iordania.

Tags: Alexandru SoloveEugeniu MihalceanRostislav Covali
Categorii: SportȘtirile zilei