Medicament pe bază de proteine, care inhibă capacitatea de infectare COVID, dezvoltat în Ungaria

Publicat:

Un medicament pe bază de proteine, care a fost dezvoltat de către o echipă de cercetători maghiari, inhibă capacitatea de infectare a COVID-10 mult mai eficient decât orice altă substanţă testată până acum în Ungaria, relatează Növekedés.hu, citat de MTI, scrie mediafax.

Medicamentul pe bază de proteine a fost dezvoltat de către o echipă de cercetători maghiari, a declarat Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta, în interviul pe care l-a acordat site-ului Növekedés.hu, citat de MTI.


Citește și : Zeci de puşcaşi marini americani de la două baze de pe insula Okinawa sunt infectaţi cu coronavirus

Cercetătorii s-au gândit, încă de la început, la o substanţă activă care poate, în acelaşi timp, să neutralizeze virusul, dar şi să ofere o protecţie preventivă, adică să fie adecvată şi pentru o imunizare pasivă, a relatat şeful unui consorţiu maghiar care se ocupă de dezvoltarea de medicamente şi care funcţionează sub egida Ministerului Inovării şi Tehnologiei din Ungaria.

În acest scop, a fost dezvoltat un preparat bicomponent, pe bază de proteine, care poate fi privit ca o capcană moleculară, întrucât se ataşează la spicula glicoproteică S prin care virusul ar adera la celule, şi care astfel nu mai are capacitatea să facă acest lucru, a explicat specialistul.

În următoarele luni, substanţa activă va fi testată pe animale, a spus Imre Kacskovics.

În paralel au fost demarate pregătirile pentru autorizarea europeană, respectiv pentru procedura necesară efectuării studiilor clinice.

Citește și : Trump: Roger Stone a fost ţinta unei ‘vânători de vrăjitoare’ ilegală

În opinia sa, studiile clinice vor putea începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2021, începutul anului 2022.

Substanţa activă va putea fi administrată pe cale intravenoasă sau subcutanată, sub formă de injecţie, a mai spus decanul.

Odată ajunsă în fluxul sanguin, apare în ţesutul pulmonar, şi pătrunde chiar şi în alveolele pulmonare. Ajunge, deci, exact în zona în care ajunge şi coronavirusul în urma contractării infecţiei, astfel că împiedică virusul să infecteze celulele, mai scrie MTI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.