Medicamentul care l-a vindecat pe Trump de COVID va fi administrat pacienților vulnerabili din UK

Publicat:

Un medicament dat fostului președinte american Donald Trump când avea coronavirus anul trecut urmează să fie utilizat pentru tratarea pacienților vulnerabili din spitalele NHS.

Luna trecută, secretarul pentru sanatate, Sajid Javid, a anuntat că Ronapreve ar fi primul tratament conceput special pentru Covid-19 pentru a primi aprobare de reglementare in Marea Britaniem transmite The Guardian.


Departamentul de Sănătate și Îngrijire Socială (DHSC) a declarat că are potențialul de a aduce beneficii la mii de pacienți, introducerea sa vizându-i inițial pe cei care nu aveau un răspuns cu anticorpi împotriva Covid-19.

Acesta va fi utilizat pentru tratarea pacienților fără anticorpi cu vârsta de peste 50 de ani și a celor cu vârste cuprinse între 12 și 49 de ani care sunt imunocompromiși.

Guvernul a cumpărat suficient din medicament pentru a trata pacienții eligibili din spital în Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare, a declarat departamentul.

Javid a spus: „Am asigurat un tratament nou pentru pacienții noștri cei mai vulnerabili din spitalele din Marea Britanie și sunt încântat că va salva vieți încă din săptămâna viitoare.

„Marea Britanie conduce lumea în identificarea și desfășurarea medicamentelor care salvează vieți, în special pentru Covid-19, și ne vom continua activitatea vitală pentru a găsi cele mai bune tratamente disponibile pentru a salva vieți și a proteja NHS”.

În august, Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) a declarat că datele studiilor clinice pe care le-a evaluat au arătat că Ronapreve ar putea fi utilizat pentru a preveni infecția, pentru a trata simptomele infecției grave și pentru a reduce probabilitatea de a fi internat în spital.

Studiile au avut loc înainte de vaccinarea pe scară largă și înainte de apariția variantelor de virus.

Medicamentul, o combinație de doi anticorpi monoclonali, a devenit primul produs combinat de anticorpi monoclonali aprobat pentru a fi utilizat în prevenirea și tratamentul infecției acute cu virus din Marea Britanie.

Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​create de om care acționează ca anticorpi umani naturali în sistemul imunitar.

Potrivit MHRA, medicamentul, dezvoltat de firmele farmaceutice Regeneron și Roche și cunoscut anterior ca REGN-Cov2, este administrat prin injecție sau perfuzie și acționează la nivelul căptușelii sistemului respirator, unde se leagă de virus și îl împiedică să se lege la celule.

DHSC a declarat că persoanele imunocompromise le-au inclus pe cele cu anumite tipuri de cancer sau boli autoimune care au avut dificultăți în construirea unui răspuns anticorpic la virus, fie prin expunerea la Covid-19, fie prin vaccinare.

Testarea anticorpilor va fi utilizată mai întâi pentru a determina dacă pacienții sunt „seronegativi” – ceea ce înseamnă că nu au avut un răspuns suficient de anticorpi.

Anticorpii tratați, casirivimab și imdevimab, vor fi apoi administrați prin perfuzie.

Departamentul de sănătate a spus că îndrumările vor fi trimise clinicienilor, astfel încât aceștia să poată începe prescrierea tratamentului „cât mai curând posibil”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.