X

Medici fără Frontiere – 24 de cazuri de hărţuiri sau abuzuri sexuale au avut loc în 2017 în interiorul organizaţiei sale

Medici fără Frontiere (MSF) a anunţat miercuri că s-a confruntat cu 24 de cazuri de hărţuiri sau abuzuri sexuale în 2017 în interiorul organizaţiei sale, fără a preciza dacă este vorba despre cazuri în Franţa sau în străinătate, relatează AFP.

Din cele 146 de plângeri primite de conducerea organizaţiei create în Franţa, în urma unei investigaţii interne ’40 de cazuri au fost identificate ca fiind cazuri de abuzuri sau hărţuiri’, sexuale sau nu, a anunţat MSF într-un comunicat. ‘Din aceste 40 de cazuri, 24 au fost cazuri de hărţuiri sau abuzuri sexuale’, potrivit ONG-ului, care are 40.000 de angajaţi permanenţi la nivel mondial, conform agerpres.

În 24 din aceste cazuri, 19 persoane au fost concediate, a adăugat organizaţia. ‘În alte cazuri, angajaţii au fost sancţionaţi prin măsuri disciplinare sau suspendări’, se arată în comunicat.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor membre suplimentarea contribuțiilor naționale pentru a acoperi golul financiar de după Brexit

‘Deşi cazurile de abuz semnalate sunt în continuă creştere, MSF este conştientă că numărul abuzurilor în cadrul organizaţiei este mult mai mare’, a admis asociaţia.

Medici Fără Frontiere a făcut cunoscute aceste cifre în momentul în care sectorul umanitar este zguduit de dezvăluirile privind ONG-ul britanic Oxfam. Mai mulţi angajaţi ai Oxfam, organizaţie prezentă în peste 90 de ţări, sunt acuzaţi de violuri în timpul misiunilor umanitare din Sudanul de Sud, abuzuri sexuale în Liberia şi că ar fi plătit prostituate în Haiti şi în Ciad.

MSF este o asociaţie medicală umanitară internaţională, creată în 1971 de medici şi jurnalişti la Paris. Organizaţia intervine în zone afectate de conflicte, epidemii şi dezastre naturale.

Tags: abuzuri sexualefrantahărţuiriMSFnivel mondialONGOxfam
Categorii: Diaspora