Medicii de la ‘Toma Ciorbă’ vorbesc despre comasare

Publicat:

Medicii de la ‘Toma Ciorbă’ vorbesc despre comasare

Ideea Ministerul Sănătății de a reorganiza Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” prin fuziune cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile nu este văzută cu ochi buni de medicii de la „Toma Ciorbă”.

Citeşte şi: America și surparea ordinii globale – Stiripesurse.md


Șefa secției reanimare din cadrul Spitalului „Toma Ciorbă”, Galina Chiriacov, a declarat pentru Agora.md că medicii nu sunt de acord cu argumentele autorităților.

„La noi sunt clădiri vechi, dar în Germania sunt clădiri de 200 de ani, dar dacă sunt renovate – arătă foarte bine. Și noi vrem să fim moderni, și noi vrem schimbări, nu suntem împotriva dar nu s-au alocat bani pentru noi, spitalul nostru nu s-a dezvoltat în așa măsură cum se dezvoltă acum Institutul Oncologic, de exemplu. Noi suntem cu pacienții social-vulnerabili. Și asta este un pericol și pentru stat. Noi suntem ca un cordon sanitar”.

Medicii de la ‘Toma Ciorbă’ vorbesc despre comasare

Șefa secției reanimare de la „Toma Ciorbă” susține că paturile din spital sunt ocupate conform unei logici medicale:

„La noi mereu spitalul a fost plin. Noi suntem cu pacienții mereu. Dacă internezi pacientul în salon cu 3 locuri, iar el are o boală infecțioasă, înseamnă că automat stă singur în salon și două locuri nu sunt ocupate. Da, uneori putem să avem niște momente când nu este planul, nu știu de cine stabilit. Sunt infecții sezoniere când spitalele sunt pline și ele vor mai fi”.

„Doamna ministră a zis că noi suntem cam conservatori, că noi nu dorim schimbări. Alte argumente nu am auzit. Noi am spus că luptăm, că nu suntem analfabeți. Schimbările trebuie să fie pentru binele pacienților. Pe parcursul ultimilor 20 de ani au fost încercări de acest fel. Din câte am înțeles, schimbările ar putea începe de 1 ianuarie”, a mai declarat Chiriacov.

Medicii de la ‘Toma Ciorbă’ vorbesc despre comasare

Reamintim că la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a publicat o hotărâre potrivit căreia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” urmează să fie comasat cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Potrivit expertului în sănătate publicăMihai Pîsla, argumentele ministerului nu sunt convingătoare, evidențiind lipsa standardelor contemporane în ambele spitale.

La rândul său ministra Ala Nemerenco a fost scumpă la declarații. Într-o replică pentru jurnaliștii care o așteptau afară, în fața ministerului, Nemerenco a spus că „nu văd aici niciun secret, nicio problemă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.