X

Medicii din Diaspora sunt chemaţi să lucreze în spitalele din ţara natală

Medicii din Diaspora sunt chemaţi să lucreze în spitalele din ţara natală

Medicii originari din R. Moldova, care își desfășoară activitatea în instituțiile medicale de peste hotare, sunt invitați să facă parte din consiliile de administrare a spitalelor din republica noastră.

Citeşte şi: Un tsunami de 50 de centimetri a lovit la sud de Tokyo – Stiripesurse.md

Potrivit modificărilor operate recent la Regulamentul de activitate a instituțiilor medico-sanitare publice, medicilor din diasporă le revine câte un loc în consiliile de administrare a instituțiilor medicale din R. Moldova.

Medicii din Diaspora sunt chemaţi să lucreze în spitalele din ţara natală

Potrivit ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, în prezent sunt posturi vacante pentru diasporă la Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Institutul de Cardiologie, Policlinică Stomatologică Republicană, la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul Clinic de Psihiatrie Bălți, Spitalul Clinic de Psihiatrie Orhei, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Spitalul și Piliclinica de Stat, spitalele raionale Briceni, Dondușeni, Soroca, Glodeni, Sângerei, Telenești, Nisporeni, Hncești, Anenii Noi, Basarabeasca și Taraclia.

„Această modalitate nouă asigură un schimb de bune practici și experiență, dar, totodată, și o conexiune perfectă cu sistemul național de sănătate. CV-ul și cererea le puteți depune la Ministerul Sănătății, a Direcția personal medical”, a scris ministra Nemerenco pe Facebook.

Tags: Ala Nemerencomedicispitale
Diaspora