X

‘Mediciniştii’ chinezi îi omagiază pe cei care şi-au donat corpul în scopuri ştiinţifice

În China, studenţi la medicină, purtând halate albe, au depus crizanteme în faţa unui memorial dedicat celor care şi-au donat corpul în scopuri ştiinţifice, în cadrul unui ritual organizat în marja unei sărbători considerate echivalentul chinez al “sărbătorii tuturor sfinţilor”, notează AFP, potrivit agerpres. 

În timpul sărbătorii tradiţionale Qingming, chinezii curăţă mormintele celor dragi şi ard hârtii sau bancnote contrafăcute pentru a le aduce alinare acestora în viaţa de apoi.


Citeşte şi: HAOS pe Sydney Harbour Bridge. Vinovatul a fost arestat

Crinii sau crizantemele albe, flori asociate cu moartea în cultura chineză, sunt adesea depuse pe pietre funerare cu ocazia acestei sărbători de “curăţare a mormintelor”, care va fi celebrată joi.

Luni, studenţii la Universitatea din Zhejiang din oraşul Hangzhou (est), au depus flori în faţa monumentelor ridicate în memoria donatorilor.

Gestul lor are loc în contextul în care facultăţile de medicină din China întâmpină mari dificultăţi în a se aproviziona cu cadavrele necesare pentru lecţiile de anatomie deoarece, potrivit normelor culturale tradiţionale, trupul unei persoane decedate trebuie să rămână intact, iar campaniile de sensibilizare privind donarea de organe sunt încă rare în această ţară.


Prin urmare, mai multe facultăţi de medicină au început să organizeze ceremonii de comemorare în marja sărbătorii Qingming, sperând astfel să atragă atenţia publicului asupra necesităţii donării de organe.


Citeşte şi: Autoarea atacului armat de la sediul YouTube s-a sinucis

Tags: ChinaHangzhouQingmingstudenti la medicinaUniversitatea din Zhejiang
Categorii: Știrile zilei