Medicul Casei Albe: Nu este nevoie ca Trump să fie testat pentru Covid-19

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump nu va fi testat pentru Covid-19, în ciuda faptului că a intrat în contact cu doi oficiali brazilieni la Mar-a-Lago săptămâna trecută, care de atunci au fost testaţi pozitiv pentru virus, se arată într-o scrisoare a medicului preşedintelui, citată sâmbătă de DPA şi Reuters, scrie agerpres.

Casa Albă a dat publicităţii o scrisoare oficială din partea medicului preşedintelui, Sean Conley, care afirmă că interacţiunile lui Trump au fost clasificate ca având un “risc scăzut de transmitere”.


Citește și : Von der Leyen: Vom face tot ce este necesar pentru a sprijini europenii şi economia europeană

“Expunerea preşedintelui la primul individ a fost extrem de limitată (fotografie, strângere de mână), şi, deşi el a petrecut mai mult timp în apropierea celui de-al doilea caz, toate interacţiunile au avut loc înainte de debutul oricărui simptom”, potrivit scrisorii medicului.

Scrisoarea adaugă că nu există “niciun indiciu pentru autocarantină în acest moment” şi că “având în vedere că însuşi preşedintele rămâne fără simptome, testarea pentru COVID-19 nu este indicată în prezent”.

Citește și : Rusia îşi va reduce legăturile aeriene cu UE, Norvegia şi Elveţia

Săptămâna trecută, Trump a luat parte la un dineu cu secretarul comunicaţiilor brazilian, Fabio Wajngarten, despre care oficiali brazilieni afirmă că acum a fost testat pozitiv pentru coronavirus, aminteşte Reuters.

Medicul Casei Albe Sean P. Conley a anunţat că un alt invitat la dineul de la Mar-a-Lago cu care preşedintele a intrat în contact pentru scurt timp a început să prezinte simptome de Covid-19 trei zile mai târziu şi de atunci a fost confirmat cu acest virus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.