X

Medicul de la Spitalul Republican care a discriminat o pacientă vorbitoare de limbă rusă a primit un AVERTISMENT

Medicul care a discriminat o pacientă vorbitoare de limbă rusă la Spitalul Republican s-a ales cu un  avertisment.Pedeapsa a fost anunțată de către Comitetul de etică ce a analizat cazul.

„Comitetul de etică și deontologie al instituției medicale a examinat cazul sub toate aspectele și a constatat că pacienta a beneficiat de asistența medicală necesară, intervenția chirurgicală fiind realizată cu succes de către medicul vizat la Spitalul Republican, potrivit stiri.md.

Citește și : CEC-ul răspunde la criticile venite de la Primărie

La ședințele Comitetului de etică și deontologie au fost ascultate pozițiile părților implicate, iar pacienta a menționat că nu are pretenții față de medic și actul medical.

Totuși, Comitetul de etică și deontologie a constatat unele expuneri ale medicului care deviază de la normele de etică și deontologie prevăzute în Codul deontologic al lucrătorului medical și farmacistului și a decis aplicarea avertismentului, ca sancțiune, inclusiv participarea la instruiri suplimentare cu tematica „Etica și deontologia lucrătorului medical și a farmacistului”.

Decizia a fost adusă la cunoștința medicului, cu care a fost de acord”, se arată în decizie.

Citește și : Diana Șoșoacă le-a cerut parlamentarilor moldoveni să voteze Unirea Moldovei cu România

 

Tags: Comitetul de eticăfarmacistSpitalul Republican
Categorii: SănătateSocial