Meditații gratuite pentru elevii absolvenți de clasa a IX-a

Publicat:

Meditații gratuite pentru elevii absolvenți de clasa a IX-a

Peste 6000 de copii de clasa IX-a vor beneficia de ore suplimentare gratuite de matematică pentru a se pregăti de examenele de absolvire a gimnaziului.

Instruirile vor avea durata de 30-40 de ore și se vor desfășura în grupuri mici a câte 3-4 copii, transmite Europa Liberă.


Decizia a fost luată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) în cadrul unei ședințe cu șefii direcțiilor raionale și municipale de învățământ.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă s-a plâns în Parlamentul European că România NU respectă statul de drept – Stiripesurse.md

Asta după ce la examenele de absolvire a gimnaziului de anul trecut cei mai mulți restanțieri, circa o mie, au fost la matematică.

Meditații gratuite pentru elevii absolvenți de clasa a IX-a

În lunile noiembrie-decembrie ANCE va organiza cursuri de formare pentru profesorii care predau în anul curent în clasa a IX-a disciplinele de examene: limba și literatura română, limba și literatura rusă, limba și literatura română alolingvi, matematica, istoria românilor și universală.

Directoarea ANCE, Lilia Ivanov, a mai anunțat că și în acest an școlar Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare vor organiza (la cererea instituțiilor) testarea națională în învățământul primar pentru disciplina matematica prin aplicarea unui test în format digital. Direcțiile de învățământ vor propune lista instituțiilor solicitante și numărul de elevi care doresc să participe la testarea la calculator.

Cheltuielile vor fi acoperite de Banca Mondială în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității educației”.

Totodată, pentru a exclude fraudele, în 2025, examenele naționale de absolvire a gimnaziului se vor desfășura în Centre de examene, asemeni celor de bacalaureat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Candidații la prezidențiale refuză dezbaterile TV

Candidații la prezidențiale refuză dezbaterile TV Cea de-a doua săptămână a campaniei electorale pentru funcția de președinte a fost marcată de o prezență redusă...

Maia Sandu va avea o întrevedere cu Ursula von der Leyen

Maia Sandu va avea o întrevedere cu Ursula von der Leyen Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der...

Consilierii municipali ai MAN susțin referendumul pentru integrarea europeană

Consilierii municipali ai MAN susțin referendumul pentru integrarea europeană Consilierii municipali ai Mișcării Alternativa Națională (MAN), partid condus de primarul capitalei, Ion Ceban, au votat...

Marfă de proveniență dubioasă în centrele comerciale din Moldova

Marfă de proveniență dubioasă în centrele comerciale din Moldova Marfă fără acte de proveniență legală, în valoare de circa un milion de lei a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.