Medvedev amenință că Rusia va transforma Kievul într-o ‘pată gigantică topită’

Publicat:

Medvedev amenință că Rusia va transforma Kievul într-o ‘pată gigantică topită’

Dmitri Medvedev, înalt responsabil rus în domeniul securității și fost președinte, a afirmat sâmbătă că Rusia ar putea distruge capitala ucraineană Kiev cu arme non-nucleare ca ripostă la utilizarea de către Ucraina a rachetelor occidentale cu rază lungă de acţiune, informează Reuters.

Medvedev consideră că Moscova are deja motive oficiale pentru a utiliza armele nucleare după incursiunea armată a Ucrainei în regiunea rusă Kursk, dar ar putea, în schimb, să folosească unele dintre noile sale tehnologii din domeniul armamentului pentru a reduce Kievul la „o pată gigantică topită” atunci când i se va termina răbdarea, potrivit stiripesurse.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

„La dracu’! Este imposibil, dar s-a întâmplat”, a scris Medvedev, în limba engleză, într-un mesaj publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Vineri, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a criticat afirmaţiile „incredibil de periculoase” ale preşedintelui Vladimir Putin cu privire la un posibil război între ţara sa şi statele membre NATO, notează AFP și Agerpres.

Liderul de la Kremlin a declarat joi că dacă Occidentul ar permite Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei cu rachete cu rază lungă de acţiune, aceasta ar însemna că „ţările NATO sunt în război cu Rusia”.

„Dacă se va lua o astfel de decizie, aceasta nu va însemna altceva decât implicarea directă a ţărilor NATO, a SUA şi a ţărilor europene în războiul din Ucraina. Acest lucru ar schimba însăşi natura conflictului. Ar însemna că ţările NATO sunt în război cu Rusia”, a declarat Putin la televiziunea de stat după ce a luat cuvântul la un forum cultural la Sankt Petersburg, conform unei înregistrări video postate pe Telegram de un jurnalist din grupul de presă de pe lângă preşedinţia rusă.

Ucraina cere cu insistenţă permisiunea de a lovi ţinte în profunzimea teritoriului rus cu rachetele care i-au fost livrate de către Occident.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat joi „întârzierea” în dezbaterile pe această problemă.

SUA au refuzat în mod special să facă acest lucru până acum, de teama unei escaladări care ar putea duce la un conflict direct cu Rusia, având în vedere că ambele ţări sunt puteri nucleare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Unele localități au rămas fără lumină, din cauza ploilor

Unele localități au rămas fără lumină, din cauza ploilor Ploile torențiale din ultimele 24 de ore au provocat pagube considerabile în trei raioane din țară....

Un cetățean ucrainean, dat în urmărire internațională prin Interpol, extrădat din Moldova în Cehia

Un cetățean ucrainean, dat în urmărire internațională prin Interpol, extrădat din Moldova în Cehia În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au extrădat un cetățean...

Rusia şi Ucraina au făcut un schimb de 206 de prizonieri de război

Rusia şi Ucraina au făcut un schimb de 206 de prizonieri de război Rusia şi Ucraina au făcut sâmbătă un schimb de 206 de...

Poliția de Frontieră: Toate punctele de trecere a frontierei sunt funcționale și traficul este lejer

Poliția de Frontieră: Toate punctele de trecere a frontierei sunt funcționale și traficul este lejer Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova anunţă că, în prezent,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.