Medvedev avertizează europenii să nu devină ‘scuturi umane’: Ucrainenii au nevoie de sânge proaspăt

Publicat:

Rusia a cerut marţi Uniunii Europene să nu dea curs solicitării preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a trimite misiuni speciale la infrastructurile energetice ucrainene, care au fost în ultimele luni ţinta bombardamentelor ruseşti, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres

Ucrainenilor nu le mai este suficientă ”carnea de tun” a propriilor trupe, aşadar ”le recomandăm insistent infailibililor europeni ca de data aceasta să nu accepte rolul care le-a fost încredinţat”, a scris pe Telegram vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.


Citește și : Kremlin: Ucraina trebuie să recunoască anexările ruse înaintea oricăror negocieri diplomatice

Propunerea trimiterii unor misiuni internaţionale la instalaţiile energetice ucrainene a fost făcută de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la conferinţa ”Solidari cu poporul ucrainean”, care a reunit la Paris circa 50 de ţări.

”Se vede că (Zelenski) vrea ca europenii să se pună acolo ca scuturi umane (…) Au nevoie de sânge proaspăt”, a adăugat în mesajul său fostul preşedinte rus Medvedev.

Zelenski a subliniat că ”astfel de misiuni ale UE pot deveni un factor de încredere pentru stabilizarea situaţiei şi un control internaţional adecvat”.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a convenit cu Ucraina desfăşurarea experţilor său la toate centralele atomoelectrice şi a cerut din nou stabilirea unui perimetru de securitate în jurul centralei Zaporojie.

Bombardamentele ruseşti cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ucrainene au început în octombrie ca represalii după explozia care a avariat podul Crimeii.

Zelenski i-a transmis duminică omologului său american Joe Biden că aceste raiduri au distrus sau scos din funcţiune aproximativ jumătate din infrastructura energetică a Ucrainei.

Citește și : Parlamentul European a votat pentru demiterea Evei Kaili din funcţia de vicepreşedinte

 

În acest timp, Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) a anunţat marţi măsuri suplimentare de securitate ale infrastructurilor energetice, de transport şi industriale ale Rusiei în contextul războiului cu Ucraina.

Directorul acestui serviciu, Aleksandr Bortnikov, a declarat că astfel de măsuri se impun în urma creşterii acţiunilor de sabotaj ucrainene, el amintind de recentele atacuri cu drone asupra unor aerodromuri sau depozite de combustibil pe teritoriul rus.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis joi,...

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat...

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion Un manifest publicat pe un canal Telegram asociat unui grup neonazist rus şi semnat...

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.