X

Medvedev profețește căderea Germaniei: ‘Urmează un maidan la Berlin!’

Medvedev profețește căderea Germaniei: ‘Urmează un maidan la Berlin!’

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a avertizat în legătură cu consecințele protestelor fermierilor de la Berlin.

Fostul președinte al Federației Ruse a admis pe rețeaua de socializare X posibilitatea unui “maidan” în capitala Germaniei, pe fondul grevelor fermierilor, care au blocat o mare parte din țară, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi:  Schengen – Fostul premier bulgar atacă dur Austria și vorbește despre șantaj: Și noi putem face asta!/ Apel la România

“Subvențiile au fost sistate, iar sumele astronomice cheltuite pentru Ucraina continuă să crească”, a subliniat politicianul rus. Medvedev a opinat că este puțin probabil ca Olaf Scholz să își păstreze postul de cancelar, dacă Berlinul va continua să acorde sprijin Kievului. Medvedev a recunoscut, de asemenea, că Moscova urmărește ceea ce se întâmplă în Germania “cu un interes ostil”.

Context

Fermierii germani protestează împotriva planurilor guvernului de eliminare treptată a subvențiilor pentru agricultură. Din cauza grevelor acestora, ieri una dintre uzinele Volkswagen și-a sistat activitatea.

Citeşte şi: Turismul în Israel a crescut în 2023 în pofida războiului

 

Tags: berlingermaniaMedvedevmoscova
Externe