Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu)

Publicat:

Melcii invazivi, care produc daune culturilor, pot fi respinşi cu ajutorul usturoiului (studiu)

Un studiu australian a descoperit că speciile invazive de melci au o repulsie faţă de usturoi şi sunt atrase de culoarea roşie, relatează miercuri agenţia Xinhua.

Studiul, publicat miercuri de agenţia naţională de ştiinţe din Australia, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), a descoperit lucruri neaşteptate despre melcii dăunători. Potrivit cercetătorilor, aceste informaţii pot fi utilizate pentru reducerea ameninţării pe care aceştia o reprezintă la adresa culturilor, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Echipa de cercetători a efectuat teste de laborator şi pe teren asupra a patru specii de melci invazivi şi a constatat că aceştia preferă culoarea roşie, însă se feresc de usturoi şi, într-o mai mică măsură, de cafea.

Valerie Caron, cercetător principal la CSIRO, a declarat că atracţia melcilor pentru culoarea roşie a fost o surpriză, din moment ce oamenii de ştiinţă credeau, la unison, că gasteropodele nu pot distinge culorile.

Cercetătoarea a declarat că echipa îşi concentrează atenţia asupra unor metode de a utiliza culoarea roşie pentru atragerea melcilor invazivi, în vederea prinderii şi eliminării lor, dar şi asupra repelenţilor, cum ar fi usturoiul, pentru protejarea culturilor.

“Usturoiul s-a dovedit cel mai eficient pentru a împiedica melcii să ajungă la sursele de hrană, în condiţii de laborator. Barierele cu cafea au oferit doar o protecţie limitată, în special până la 24 de ore, după care unii dintre melci chiar au mâncat zaţul de cafea”, a declarat Caron, citată într-un comunicat.

Studiul a făcut parte dintr-un program naţional de cercetare al Grains Research and Development Corporation (GRDC), în valoare de 4,6 milioane de dolari australieni (3,04 milioane de dolari americani), menit să ofere fermierilor australieni noi instrumente şi tehnici pentru combaterea melcilor dăunători şi reducerea impactului asupra culturilor agricole.

Potrivit GRDC, melcii şi limacşii invazivi contaminează culturile de cereale şi leguminoase, provocând pagube în valoare de 170 de milioane de dolari australieni (112,4 milioane de dolari americani) în fiecare an.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 26 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 26 iulie în Istorie 26 iulie este a 207-a zi a calendarului gregorian și a 208-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 26 iulie 2024

Horoscop 26 iulie 2024 Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase, mai ales în dragoste, pentru unii nativi zodiacali, potrivit stiripesurse. Horoscop 26 iulie 2024...

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare

Meta șterge zeci de mii de conturi Facebook și Instagram. Motivul eliminării din rețelele de socializare Meta anunţă că în jur de 63.000 de conturi...

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului

Zodiile care se vor umple de bani la sfârșitul lunii iulie: Vor atinge culmile succesului Conform astrelor, anumite zodii se vor bucura de o perioadă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.