Melnic: Ceban și-ar dori să aibă la Primărie un singur partid politic

Publicat:

Fostul pretor al sectorului Rîșcani, Vlad Melnic, susține că edilul Ion Ceban și-ar dori să aibă la Primărie un singur partid politic, de aceea și l-ar fi demis, după ce primul ar fi refuzat să adere la Mișcarea Alternativa Națională (MAN), condusă de primar.

În cadrul unui briefing de presă, Vlad Melnic a declarat că motivul eliberării sale din funcție ar fi anume respingerea propunerii de aderare la MAN, precum și campania electorală.


Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

„Domnul primar vrea ca la Primărie să fie un singur partid politic.”

Eu și echipa mea am lucrat fără careva apartenențe politice. Îmi pare rău ca Domnul primar nu a găsit două minute ca să mă invite la el in cabinet și să-mi explice care este situația reală, unde a fost greșeală sau unde nu a fost găsit numitorul comun.

Înțeleg ca suntem în pragul campaniei electorale. Înțelegând că eu nu am vrut să fac parte din echipa partidului politic MAN, acesta cred că a și fost motivul real al demiterii mele”, a spus Melnic.

Fostul pretor afirmă că în cei patru ani de activitate a încercat, împreună cu echipa pe care a condus-o, sa facă față provocărilor, dar și a reușit să realizeze mai multe obiective.

„Prin intermediul consilierilor municipali, din care a făcut parte și „deja” proeropeanul nostru domnul primar Ion Ceban erau realizate probleme cronice, soluționate diferite situații complicate. Pe parcursul a patru ani am realizat multe lucrări în sector. Au fost restabilite aproape toate parcurile din sectorul Rîșcani – parcul „Dumitru Rîșcanu”, parcul de la Mezon, parcul Afgan, parcul de pe strada Kiev, aleea Grigore Vieru, scuarul Zaikin și multe alte zone unde au fost instalate terenuri de joaca, de sport.

De asemenea, multă lucrări au fost realizate în școli și grădinițe. Un mare succes am avut atunci când D-l primar a acceptat propunea mea de a restabili bd. Moscovei, împreună cu zonele verzi și sistemul de irigare. Tot la inițiativa mea, și cu ajutorul Guvernului și Parlamentului, a fost restabilită și Primăria, și strada Albișoara, unde banii au fost alocați din buget”, a mai spus Vlad Melnic.

Totodată, acesta a remarcat schimbările întreprinse în cartierul Poșta Veche, unde, precum afirmă fostul pretor, de ani de zile, „nu s-a făcut nimic”.

„Astăzi avem restabilite zonele pietonale și parcul”, a menționat Melnic.

Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

În încheierea discursului său, fostul pretor s-a adresat cetățenilor sectorului Rîșcani, cu mesajul de mulțumire pentru apreciere și încredere. Totodată, acesta și-a cerut scuze pentru cazurile în care nu a putut interveni.

„Vreau sa cer scuze persoanelor cărora nu le-am putut oferi ajutor. Poate, nu era în competența mea sau a Preturii sectorului Rîșcani sau a echipei pe care o conduceam”, a spus Vlad Melnic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli ‘top secret’

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli 'top secret' Aproape o treime din cheltuielile propuse de guvernul rus nu sunt publice -...

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Metode inovative de studiu în limba română la liceul „Mihai Eminescu” din Comrat În Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", cu predarea în limba română, din municipiul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.