X

Membri ai Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa care plănuiau atacuri inclusiv sinucigașe,arestați în Italia

Membri ai Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa care plănuiau atacuri inclusiv sinucigașe,arestați în Italia

Poliția italiană a arestat trei palestinieni despre care susține că „plănuiau atacuri într-o țară nespecificată”. Cei trei bărbați, care locuiau la 120 km de Roma, au înființat o celulă a Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, se arată într-un comunicat al poliției italiene.

Organizația Brigăzile Martirilor Al-Aqsa are legături cu mișcarea palestiniană Fatah și este considerată o grupare teroristă de către Israel, Uniunea Europeană și Statele Unite, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Poliția a declarat că cei trei palestinieni au fost acuzați de ”conspirație criminală în scopuri teroriste sau de subminare a ordinii democratice”, ceea ce presupune pedepse cu închisoarea de până la 15 ani, relatează Reuters.

„Suspecții s-au angajat în activități de prozelitism și propagandă și au planificat atacuri, inclusiv atacuri sinucigașe, împotriva unor ținte civile și militare pe teritoriu străin”, a precizat poliția italiană.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Unul dintre cei trei bărbați este căutat de Israel, iar un tribunal italian examinează o cerere de extrădare a acestuia, se mai arată în comunicat.

Tags: Al-AqsaatacuriFatahitaliaStatele Uniteuniunea europeana
Externe