Membrii cabinetului britanic vor avea prima întâlnire cu Regele Charles al III-lea

Publicat:

Membrii cabinetului britanic vor avea prima întâlnire cu Regele Charles al III-lea sâmbătă, la doar câteva zile după ce premierul Liz Truss a format noul guvern, transmite dpa, potrivit agerpres.   

Principalii miniştri vor lua parte la Consiliul de Ascensiune, care se va desfăşura la Palatul St James din Londra, unde Charles va fi proclamat oficial rege.


Citește și : Joe Biden intenţionează să ia parte la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Ulterior, miniştrii se vor deplasa la Palatul Buckingham pentru o audienţă cu noul monarh.

Truss, care a fost invitată marţi să formeze guvernul de către defuncta Regină Elisabeta a II-a, a avut încă de vineri o audienţă cu noul suveran.

Premierul britanic a făcut o reverenţă după ce a fost invitată de un consilier de la palat să intre în încăperea în care se afla Regele Charles al III-lea. Cei doi vor avea întâlniri săptămânale, însă aceasta a fost prima, notează dpa.

Truss şi-a prezentat condoleanţele, regele i-a strâns mâna şi i-a mulţumit, spunându-i: “Sunteţi foarte amabilă că aţi venit. Ştiu cât sunteţi de ocupată. Dar a fost atât de emoţionantă această după-amiază, când am ajuns aici, toţi aceşti oameni veniţi să-şi prezinte condoleanţele”.

“Majestatea Voastră, primiţi vă rog sincerele mele condoleanţe”, a repetat Truss, la care Regele Charles al III-lea a răspuns: “Sunteţi foarte amabilă. A fost momentul de care mă temeam, după cum ştiu că şi alţi oameni s-au temut de aceasta”.

Citește și : Ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii

Anterior, şefa executivului britanic a condus ceremonia de omagiere a Reginei Elisabeta a II-a în Camera Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic) şi a cerut ţării să-l sprijine pe noul monarh.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.