X

Membrii forţelor armate britanice din străinătate celebrează încoronarea regelui Charles al III-lea prin evenimente

Membrii forţelor armate britanice din străinătate vor marca încoronarea regelui Charles al III-lea printr-o varietate de evenimente organizate în lumea întreagă, informează DPA, potrivit agerpres

Personalul militar britanic va lua parte la celebrări care variază de la salve cu arme de foc şi până la survolări cu aparate de zbor, petreceri cu ceai şi serbări câmpeneşti.

Citește și : Nivelul ridicat al apei ameninţă un baraj de lângă centrala nucleară din Zaporojie

Militarii britanici din regiunea Goldului Persic îşi vor petrece ziua de sâmbătă participând la o petrecere stradală şi la o sărbătoare rurală denumită “Desert Orb”, în timp ce soldaţii aflaţi în Cipru vor asista la o celebrare la care asistă 20 de demnitari din misiunea ONU şi Înalta Comisie a Aliaţilor.

În Gibraltar, soldaţii britanici au asistat la petreceri stradale şi au participat la un omagiu adus prin 21 de salve de tun trase de Regimentul Regal din Gibraltar, în timp ce o paradă a avut loc pe străzile din centrul enclavei, miercuri.

În Insulele Falkland, nava de patrulă militară Royal Navy’s HMS Spey va fi decorată cu ocazia încoronării cu drapele şi steaguri înainte să găzduiască “Marele Dineu”, în timpul căruia întregul echipaj va putea să guste dintr-un tort uriaş decorat cu drapelul britanic (“Union Jack”) şi cu cifrul regal.

Avioane staţionate la baza Mount Pleasant Complex vor survola insula East Falkland.

Personalul militar britanic aflat în Malaezia va participa la ceremonia Five Power Defence Arrangements, iar 150 de soldaţi din ţările membre în Commonwealth vor primi câte o monedă specială, emisă cu ocazia încoronării.

Citește și : Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden vizitează Arabia Saudită

Soldaţi din Regatul Unit, Canada, Australia şi Noua Zeelandă care contribuie la sprijinul militar acordat Ucrainei au participat la o petrecere cu ceai organizată în proximitatea bazei lor din Germania.

Tags: Charles al III-leaCipruDesert OrbONURoyal Navy's HMS Spey
Categorii: Diaspora