Membrii guvernului polonez, testaţi negativ pentru coronavirus, ies din carantină

Publicat:

Carantina în care s-au aflat membrii guvernului polonez care au participat la cea mai recentă şedinţă de cabinet alături de un coleg depistat pozitiv cu coronavirus a fost ridicată după ce testele efectuate acestora au ieşit negative, a declarat marţi Lukasz Szumowski, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Rezultatele grupului de persoane care au participat la acel consiliu de miniştri (de pe 10 martie) sunt negative’, a informat Szumowski, într-o declaraţie de presă.


Citește și : Belgia a descoperit un anticorp care OMOARĂ coronavirusul

El a precizat că ‘procedurile au fost urmate şi carantina a fost ridicată’.

Luni, ministrul polonez al mediului, Michal Wos, a anunţat că a fost testat pozitiv după ce a venit în contact cu un lucrător forestier care se dovedise a fi bolnav. Ministrul în vârstă de 29 de ani a precizat că se simte bine.

Miniştrii care au participat la acea şedinţă de cabinet au fost plasaţi imediat în carantină şi testaţi pentru noul coronavirus.

Nouă dintre cei 24 de miniştri au lipsit de la şedinţa respectivă, între care premierul Mateusz Morawiecki şi ministrul sănătăţii, Lukasz Szumowski.

Citește și : STARE de URGENȚĂ în Rio de Janeiro şi Sao Paulo

Marţi dimineaţă, preşedintele Andrzej Duda a amânat, probabil pentru miercuri, o şedinţă de guvern la care urmează să se discute măsuri de sprijin pentru economie.

Polonia a interzis accesul străinilor pe teritoriul său, suspendând transporturile internaţionale şi închizând universităţile şi şcolile pentru a limita pandemia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.