Membrii trupei ruse Bi-2 vor fi deportați în Israel, pe motiv că au cetățenie israeliană

Publicat:

Membrii trupei ruse Bi-2 vor fi deportați în Israel, pe motiv că au cetățenie israeliană

Nu se vor întoarce în Rusia. Patru membri ai trupei ruse Bi-2, reținuți săptămâna trecută în Thailanda, vor fi deportați în Israel, deoarece au și cetățenia acestei țări, a informat publicația israeliană Ynet, citată de ria.ru. Soarta celorlați trei membri ai grupului rămâne incertă, scrie tv8.md.

Citește și Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministra canadiană de Externe, Mélanie Joly


„În urma intervenției Ministerului Afacerilor Externe și a Ambasadei Israelului în Thailanda, patru membri ai grupării israeliene reținuți la Bangkok vor fi deportați în Israel”, scrie portalul.

După cum se specifică în publicație, toți cei șapte membri ai grupului sunt cetățeni ai Rusiei, dar patru dintre ei au cetățenie israeliană, un membru este din Australia și altul este din Statele Unite.

„Conform procedurii, aceștia trebuie deportați în țara cu pașaportul căreia au intrat în Thailanda”, subliniază publicația.

Potrivit portalului, patru muzicieni au cumpărat deja bilete în Israel, care vor fi deportați marți.

Menționăm că joi s-a anunțat că membrii trupei ruse Bi-2 au fost reținuți în Thailanda pentru un concert în lipsa unei autorizații. Aceștia au petrecut noaptea într-o celulă temporară de la secția de poliție raională. Muzicienii au fost apoi aduși la Bangkok după procesul de la Phuket. Artiștii au fost amendați cu 85 de dolari fiecare și urmau a fi deportați.

După cum a declarat consulul general rus la Phuket, Vladimir Sosnov, pentru RIA Novosti, cinci dintre cei șapte muzicieni sunt cetățeni ai Rusiei, încă doi membri ai grupului au intrat în Thailanda cu pașapoarte israeliene și australiene.

Menționăm că, activiștii pentru drepturile omului se tem că trupa rock auto-exilată Bi-2 va fi pedepsită aspru dacă ar fi trimisă înapoi la Moscova. Grupul este cunoscut pentru condamnarea invaziei Ucrainei de către Rusia, solistul său Igor Bortnick fiind etichetat de autoritățile ruse drept „agent străin”, după ce l-a criticat online pe președintele Vladimir Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA

VIDEO - Un cântec al lui Missy Elliott a fost trimis pe Venus de NASA Un cântec al lui Missy Elliott a călătorit în spaţiu....

Serialele ‘Shogun’ şi ‘The Bear’ au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Serialele 'Shogun' şi 'The Bear' au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy Drama istorică ''Shogun'', o frescă epică a luptelor pentru putere în...

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului 'Rust' contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru...

O cântăreață cunoscută a recunoscut că era beată atunci când a cântat imnul SUA pe un stadion

O cântăreață cunoscută a recunoscut că era beată atunci când a cântat imnul SUA pe un stadion Cântăreața country Ingrid Andress a prezentat scuze și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.