X

Memorandum de înțelegere între Primăria Chișinău și UNHCR

Memorandum de înțelegere între Primăria Chișinău și UNHCR

Primăria municipiul Chișinău a semnat un Memorandumului de Înțelegere cu  Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

Citește și: Mama copilului ucis la Boldurești vrea s-l vadă pe primarul localității după gratii

În cadrul parteneriatului se propune îmbunătățirea sprijinului și integrării refugiaților, solicitanților de azil și apatrizilor în comunitatea locală. Potrivit reprezentanților Primăriei, cooperarea cu  Agenția ONU pentru Refugiați va facilita implementarea în comun a unor programe de formare și de consolidare a capacităților orientate către funcționarii publici, OSC și alți actori sociali axați pe lucrul cu refugiații și problemele de protecție internațională.

În context, țin să menționez că una dintre inițiativele, care urmează a fi implementate în urma semnării acestui memorandum, este Inițiativa „Orașelor Solidarității”, un concept care are drept scop promovarea protecției și incluziunii refugiaților, a solicitanților de azil, a apatrizilor și a membrilor comunităților-gazdă în zonele urbane și suburbane.

În prezent, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt găzduiți peste 40.000 de refugiați din Ucraina, precum și alte câteva sute de persoane de alte naționalități. De asemenea, în Capitală sunt aproape 28.000 de persoane cu statut de protecție temporară.

Tags: Memorandul de înțelegerePrimăria municipiului Chișinăurefugiați ChisinauUNHCR
Știrile zilei