X

Memorandum între CNA și ARMA pentru combaterea corupției și de întărire a statului de drept

Memorandum între CNA și ARMA pentru combaterea corupției și de întărire a statului de drept

Centrul Național Anticorupție (CNA) al R. Moldova și Agenția de Recuperare și Management al Activelor (ARMA) din Ucraina au semnat un memorandum de parteneriat pentru cooperare în identificarea și gestionarea bunurilor provenite din corupție și alte infracțiuni. Acordul, semnat în cadrul unei vizite a delegației ARMA la Chișinău, vizează organizarea de seminare și forumuri specializate între cele două agenții.

Directorul CNA, Alexandr Pînzari, a subliniat importanța consolidării eforturilor de combatere a corupției și de întărire a statului de drept. Memorandumul va fi valabil pe termen nelimitat, potrivit deschide.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

„Sunt sigur că vom construi o cooperare interinstituțională fructuoasă întru identificarea și gestionarea bunurilor infracționale în jurisdicțiile naționale și vom consolida interacțiunea prin semnarea acestui Memorandum de parteneriat și cooperare, intensificând astfel eforturile de combatere a corupției și de consolidare a statului de drept.”

Vicepreședintele ARMA, Grigol Katamadze, și-a exprimat disponibilitatea de a continua și fortifica cooperarea dintre agențiile parțial realizată prin canale de interacțiune internațională.

De menționat că cooperarea se va concentra pe două tipuri principale de activități, și anume organizarea de seminare, inclusiv la distanță, între Republica Moldova și Ucraina care acoperă subiecte de interes pentru Participanți în domeniile lor de competență, dar și organizarea de forumuri specializate care vor combina interesele Participanților în cadrul mandatelor lor respective.

Memorandumul a intrat în vigoare de la data semnării sale și va fi valabil pe termen nelimitat.

Tags: Alexandr PînzariarmăCNA
Știrile zilei