Meng Wanzhou, primită ca o eroină la întoarcerea în China

Publicat:

Meng Wanzhou a fost arestată la cererea Statelor Unite şi plasată în arest la domiciliu în Vancouver. Eliberată, numărul doi al Huawei s-a întors în China la bordul unui avion charter furnizat de guvernul de la Beijing și a fost întâmpinată de zeci de persoane pe aeroportul din Shenzhen, informează mediafax.

Meng Wanzhou a apărut pe treptele avionului într-o rochie roşie aprinsă, de culoarea drapelului chinez, şi şi-a salutat susţinătorii veniți să o întâmpine pe aeroportul din Shenzhen.


Citește și : Producţia românească Blue Moon a câştigat premiul pentru cel mai bun film la San Sebastian

„Bine aţi venit acasă”, scria pe mai multe bannere, în timp ce mulţimea striga: „Doamnă Meng Wanzhou, sunteţi o eroină. Te iubim”, scrie South Morning China Post.

Wanzhou a citit un discurs în faţa mulţimii, mulţumindu-i preşedintelui Xi: „Îi pasă de siguranţa fiecărui cetăţean chinez, inclusiv a mea”, a spus ea, mărturisind că a fost emoţionată de interesul arătat.

Meng şi-a exprimat apoi aprecierea pentru agenţiile guvernamentale care au asistat-o ​​în cei trei ani petrecuţi în arest la domiciliu în Canada.

Citește și : Lavrov: Recunoaşterea internaţională a talibanilor nu este luată în considerare în prezent

Meng s-a putut întoarce în China după un acord la care s-a ajuns cu Departamentul de Justiţie al SUA, care a evitat extrădarea ei în Statele Unite, pentru frauda bancară şi încălcarea sancţiunilor Iranului.

Povestea a început cu arestarea pe aeroportul din Vancouver, la 1 decembrie 2018, i-a implicat şi pe doi cetăţeni canadieni Michael Kovrig şi Michael Spavor, arestaţi câteva zile mai târziu pe teritoriul chinez şi, de asemenea, eliberaţi în ultimele ore.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări Pe parcursul a șase luni ale anului curent, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat...

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.