X

Meng Wanzhou, primită ca o eroină la întoarcerea în China

Meng Wanzhou a fost arestată la cererea Statelor Unite şi plasată în arest la domiciliu în Vancouver. Eliberată, numărul doi al Huawei s-a întors în China la bordul unui avion charter furnizat de guvernul de la Beijing și a fost întâmpinată de zeci de persoane pe aeroportul din Shenzhen, informează mediafax.

Meng Wanzhou a apărut pe treptele avionului într-o rochie roşie aprinsă, de culoarea drapelului chinez, şi şi-a salutat susţinătorii veniți să o întâmpine pe aeroportul din Shenzhen.

Citește și : Producţia românească Blue Moon a câştigat premiul pentru cel mai bun film la San Sebastian

„Bine aţi venit acasă”, scria pe mai multe bannere, în timp ce mulţimea striga: „Doamnă Meng Wanzhou, sunteţi o eroină. Te iubim”, scrie South Morning China Post.

Wanzhou a citit un discurs în faţa mulţimii, mulţumindu-i preşedintelui Xi: „Îi pasă de siguranţa fiecărui cetăţean chinez, inclusiv a mea”, a spus ea, mărturisind că a fost emoţionată de interesul arătat.

Meng şi-a exprimat apoi aprecierea pentru agenţiile guvernamentale care au asistat-o ​​în cei trei ani petrecuţi în arest la domiciliu în Canada.

Citește și : Lavrov: Recunoaşterea internaţională a talibanilor nu este luată în considerare în prezent

Meng s-a putut întoarce în China după un acord la care s-a ajuns cu Departamentul de Justiţie al SUA, care a evitat extrădarea ei în Statele Unite, pentru frauda bancară şi încălcarea sancţiunilor Iranului.

Povestea a început cu arestarea pe aeroportul din Vancouver, la 1 decembrie 2018, i-a implicat şi pe doi cetăţeni canadieni Michael Kovrig şi Michael Spavor, arestaţi câteva zile mai târziu pe teritoriul chinez şi, de asemenea, eliberaţi în ultimele ore.

Tags: canadaChinaHuaweiMeng Wanzho
Categorii: Știrile zilei