Mercedes-ul lui Hitler este scos la licitaţie în SUA

Publicat:

Un Mercedes de lux folosit de Adolf Hitler în deplasarile sale în Germania va fi scos la licitatie pe 17 ianuarie în Arizona, în Statele Unite, a anuntat casa de licitatii Worldwide Auctioneers, relateaza AFP, potrivit news.ro.

Bolidul – care poate atinge 160 de kilometri pe ora, un Mercedes-Benz 770K Grosser, mai cunoscut sub numele de “Super Mercedes” – era un puternic instrument de propaganda al celui de-al Treilea Reich.


El a fost folosit de Hitler la o parada triumfala, la Berlin, dupa capitularea Frantei, în 1940, si într-o vizita a dictatorului italian Benito Mussolini.

Este vorba despre unul dintre cele patru modele de acest tip construite vreodata în 1939.

În timp ce fortele aliate înaintau în Europa, la sfârsitul razboiului, masina a fost confiscata în Franta de catre fortele americane care, ignorându-i provenineta, au afectat-o parcului de automobile a Politiei Militare.

Dupa razboi, Mercedesul a fost cumparat de catre un particular în Belgia, apoi a ajuns la o asociatie a veteranilor în Virginia, dupa care a revenit în Europa, în 2002.

Casa de licitatii Worldwide Auctionneers nu a precizat identitatea actualului proprietar al vehiculului.

Mercedesul va fi scos la licitatie pe 17 ianuarie, la Scottsdale, în Arizona, iar 10% din valoarea de vânzare va fi varsata unor campanii de educatie pe tema nazismului si Holocaustului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.