X

Mercenarii ruși din grupul „Medvedi” părăsesc Burkina Faso. Le Monde a dezvăluit motivul

Mercenarii ruși din grupul „Medvedi” părăsesc Burkina Faso. Le Monde a dezvăluit motivul

Pe 29 august, publicația franceză ,,Le Monde” și surse de propagandă rusească pe Telegram au anunțat că mercenarii ruși din grupul „Medvedi”, asociat cu Ministerul Apărării al Rusiei, au fost retrași din Burkina Faso din cauza contraofensivei ucrainene în regiunea Kursk.

Potrivit informațiilor, un grup de aproximativ 100 de luptători, care a fost trimis în capitala statului, Ouagadougou, în luna mai pentru a proteja mai multe figuri cheie, inclusiv pe liderul rebelilor, căpitanul Ibrahim Traoré, a fost rechemat în Rusia.

Motivul oficial invocat pentru retragerea acestora este necesitatea de a participa la apărarea regiunii Kursk, unde forțele armate ucrainene sunt în ofensivă. Comandantul brigăzii „Medvedi”, Viktor Ermolaev, a confirmat această mutare în timpul unui interviu cu *Le Monde* pe 22 august.

Pe canalul de Telegram „Brigada Medvedi”, la 27 august, a apărut un mesaj care anunță că brigada va fi relocată, dar menționează că mercenarii ruși ar urma să fie trimiși în Crimeea ocupată, „în legătură cu evenimentele recente”.

Anterior, pe 17 august, site-ul de propagandă Țargrad a relatat că „Brigada 81 Specială Medvedi” se întoarce din Africa în Rusia, în regiunea Kursk, pentru a „apăra patria”.

 

Tags: Burkina FasoMercenarii rușipărăsesc
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei