Mercenarii Wagner au cucerit o altă localitate la nord de Bahmut

Publicat:

Patronul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat vineri cucerirea localităţii ucrainene Berhivka, situată la 7 km nord de Bahmut, forţele ruse strângând astfel încercuirea acestui oraş strategic din regiunea Doneţk, pe care Moscova încearcă să-l cucerească de mai multe luni, relatează EFE, AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Berhivka (Berhovka în limba rusă) se află în totalitate sub controlul nostru. Unităţile armatei private Wagner controlează total Berhivka”, a anunţat el într-un mesaj scurt postat pe contul său de Telegram.


Citeşte şi: Zelenski recunoaşte că situaţia militară din sudul Ucrainei este destul de periculoasă – Black News

Agenţiile de presă citate nu au putut să verifice în mod independent această informaţie, care intervine în ziua când se împlineşte un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Capturarea oraşului Bahmut este de mare importanţă pentru forţele ruse, întrucât deschide calea spre oraşele Sloviansk şi Kramatorsk, principalele bastioane ucrainene din estul ţării, notează AFP.

În cursul acestei săptămâni, Prigojin a acuzat Ministerul Apărării rus de lipsă de sprijin în asigurarea cu muniţii a grupului Wagner, făcându-l responsabil de numărul mare de pierderi suferite din această cauză.

Cu toate acestea, Prigojin dăduse asigurări că trupele sale de mercenari nu se vor retrage din zona Bahmut, unde luptă de peste şase luni pentru capturarea oraşului, a cărui importanţă strategică este contestată de unii experţi militari, dar care a căpătat o mare importanţă simbolică din cauza duratei luptelor şi a pierderilor grele suferite de ambele părţi.

Forţele ruse încearcă de mai multe săptămâni să încercuiască Bahmut şi au reuşit să taie mai multe rute importante de aprovizionare a trupelor ucrainene care luptă în zonă.

Citeşte şi: Adunarea Generală a ONU cere retragerea Rusiei din Ucraina – Black News

În cazul în care cucerirea Berhivka de către Wagner se confirmă, aceasta ar însemna că forţele ruse au strâns şi mai mult laţul în jurul Bahmut.

Săptămâna trecută, forţele ruse au revendicat cucerirea localităţii Paraskoviivka, la intrarea dinspre nord în Bahmut, în apropiere de două rute principale. Berhivka este situată la sud-vest de Paraskoviivka.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană Militarii din Forţele Navale ale Ucrainei urmează să fie instruiţi în...

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina Bruxelles-ul s-a trezit șocat după victoria incontestabilă a partidului de extremă dreapta...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar Armata ucraineană a confirmat miercuri retragerea sa din oraşul Vuhledar, ocupat de trupele ruse după doi ani şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.