Mercenarii Wagner le-au făcut un monument liderilor lor, Evgheni Prigozhin și Dmitri Utkin

Publicat:

Mercenarii Wagner le-au făcut un monument liderilor lor, Evgheni Prigozhin și Dmitri Utkin

Un monument dedicat fondatorilor grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigozhin și Dmitri Utkin, a fost dezvelit în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, arată fotografiile publicate vineri pe canalul oficial Telegram al Wagner.

Fotografii ale monumentui fondatorilor Grupului  Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, au fost postate pe site-urile de socializare legate de compania militară privată. Monumentul a fost ridicat în fața „Capelei în memoria soldaților căzuți la datorie” a Grupului Wagner, la marginea unei zone împădurite din apropierea orașului Goryachy Klyuch, la 40 de kilometri de orașul Krasnodar, relatează Kyiv.post, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Cele mai multe teorii susţin că moartea lui Evgheni Prigozhin și a lui Dmitri Utkin a fost orchestrată de serviciile rusești și de Vladimir Putin, care a jurat să se răzbune pe Evgheni Prigozhin după lovitura de stat din iunie și se pare că și-a îndeplinit promisiunea.

Cu toate acestea, pentru mulți ruși, liderii Grupului Wagner au rămas eroi. Acest sentiment a contribuit probabil la ideea de a ridica un monument în onoarea lor.

Evgheni Prigozhin a fost un apropiat al lui Putin

Cariera lui Evgheni Prigozhin, de la infractor la oligarh, a fost plină de surprize. Originar din Petersburg şi fost deţinut, și-a început cariera ca restaurator, apoi și-a câștigat faima ca „bucătarul lui Putin”. El deținea restaurante și afaceri de catering care asigurau în mod frecvent servicii pentru evenimente găzduite de Kremlin, toate aceste afaceri fiind legate de Putin, de Ministerul Apărării și de departamentul de informații militare GRU. A devenit o figură centrală în cercul de apropiați ai Kremlinului, ceea ce a dus la crearea și comanda grupului de mercenari Wagner. Revolta sa eșuată împotriva regimului, din iunie 2023, a dus, în cele din urmă, la transformarea lui într-un adversar al președintelui Federației Ruse.

Dmitri Utkin era un mare admirator al nazismului

Dmitri Utkin a fost locotenent-colonel al forțelor speciale GRU şi a primit mai multe decorații pentru curaj în timpul serviciului său în Cecenia și Siria. El a fost cofondator și comandantul militar al Grupului Wagner, care a fost numit după pseudonimul său militar.

Potrivit mai multor agenții de presă, Utkin era un admirator al Germaniei naziste și avea mai multe tatuaje naziste, inclusiv însemnele Schutzstaffel (SS). El ar fi folosit, de asemenea, indicativul Wagner, după compozitorul german Richard Wagner, deoarece opera sa a fost foarte admirată de Adolf Hitler și a fost însușită de naziști. Se spune că își saluta subordonații spunând „Heil!” și uneori își semna numele cu însemnele fulgerătoare ale SS-ului.

Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin au murit împreună cu alți cinci luptători Wagner și trei membri ai echipajului într-un accident de avion în regiunea Tver, la 23 august 2023. Avionul lui Evgheni Prigozhin s-a prăbușit, în drum de la Moscova la Sankt Petersburg, în urma unei explozii la bordul aeronavei, la exact două luni de la rebeliunea armată eșuată din iunie 2023. Evgheni Prigozhin avea 62 de ani, iar Dmitri Utkin, 53 de ani.

Statuia îi înfățișează pe cei doi lideri ai mercenarilor ruşi în uniforme de luptă și veste antiglonț, Evgheni Prigozhin ținând în mână un radio cu două căi de comunicație, iar Dmitri Utkin, în spatele său, ținând în mână o pușcă automată de asalt AK-74. Pe soclul monumentului sunt gravate reprezentări ale plăcuțelor lor de identificare.

Monumentul este pe o proprietate privată

Capela Wagner se află într-o zonă careîn care sunt mai multe morminte ale membrilor acestui grup care au murit în operațiuni în Ucraina și Africa, despre care se spune că este unul dintre cele șapte astfel de cimitire din Rusia.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Autoritățile municipale din Goryachy Klyuch au precizat că nu a fost nevoie de nicio autorizație pentru instalarea monumentului, deoarece capela se află pe o proprietate privată.

Nu există cifre oficiale disponibile pentru pierderile de război ale Grupului Wagner, deși se știe că mii de mercenari au murit în timpul războiului cu Ucraina, unde soldații lui Evgheni Prigozhin au jucat un rol important în 2022 și 2023.

Fiecare mormânt poartă inscripția: „Sânge. Onoare. Patrie. Curaj. PMC Wagner”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS

Ministra Sănătății a avut o întrevedere cu înalți oficiali ai OMS Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a avut ieri, 1 iulie, o întrevedere cu înalți oficiali...

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Usatîi vorbește despre ‘greșeala lui Spînu’: Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM

Usatîi vorbește despre 'greșeala lui Spînu': Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM Andrei Spînu greșește, atunci când spune că statul nu...

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia Ministrul Economiei Dumitru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.