X

Merdan Yanardag, redactorul-şef al unui post de televiziune din Turcia, pentru ‘răspândire de propagandă teroristă’

Un tribunal din Turcia a decis marţi plasarea în arest preventiv a redactorului-şef al unui post de televiziune critic la adresa puterii, în aşteptarea procesului pentru acuzaţia de răspândire de propagandă teroristă, a relatat agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters, potrivit agerpres

Poliţia l-a arestat luni pe Merdan Yanardag pentru ”lăudarea criminalilor şi răspândirea propagandei teroriste” după ce jurnalistul a criticat izolarea în închisoare a lui Abdullah Ocalan, liderul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia şi de aliaţii occidentali ai acesteia.

Citește și : Raportoarea specială a ONU denunţă ‘tratamentul inuman’ aplicat deţinuţilor de la Guantanamo

”Izolarea lui Abdullah Ocalan este ilegală şi ar trebui să fie ridicată”, a spus Yanardag săptămâna trecută, la postul de televiziune Tele1.

El a negat că ar fi comis vreo neregulă.

În 1999, forţe speciale turce l-au capturat pe Ocalan în Kenya şi de atunci acesta este ţinut în închisoare pe o insulă la sud de Istanbul. Organizaţia fondată de Abdullah Ocalan, PKK, a lansat o insurgenţă contra statului turc în 1984. În conflict, care a continuat şi după încarcerarea lui Ocalan, au murit peste 40.000 de oameni.

Asociaţia jurnaliştilor turci a declarat într-un comunicat că arestarea lui Yanardag încalcă libertatea de exprimare.

Citește și : Putin a vorbit la telefon cu liderul EAU despre situaţia din Rusia

Tags: Abdullah ÖcalanPKKpropagandatribunalturcia
Categorii: Diaspora