Merkel: Clima şi un sistem de sănătate eficient în toate statele blocului, la fel de importante pentru preşedinţia germană a UE

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel a încercat sâmbătă să liniştească temerile că problemele climei ar putea fi scoase de pe agenda Uniunii Europene la preluarea de către Germania a preşedinţiei semestriale a blocului celor 27, în iulie, relatează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Merkel a recunoscut în alocuţiunea sa săptămânală că preşedinţia germană a Consiliului UE “va lua un curs diferit decât cel planificat, din cauza pandemiei”.


Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 a ajuns la peste 197.000 de morţi la nivel global (AFP)

Potrivit cancelarului german, se va pune cu siguranţă problema cum “să se înfiinţeze sisteme eficiente de sănătate în toate statele membre”, dar problemele legate de climă vor fi “în egală măsură pe agendă ca problemele de sănătate”.

“Ne gândim la viitor, iar acest lucru cuprinde şi climatul şi problemele de mediu”, alături de recuperarea economică a Europei după epidemia cu coronavirusul de tip nou, a spus Merkel.

Pe lângă protecţia mediului şi salvarea economiilor greu încercate ale blocului, Berlinul va avea şi un rol cheie în tratativele de Brexit. Marea Britanie şi Uniunea Europeană trebuie să ia până la sfârşitul acestui an o decizie privind viitoarea lor relaţie, inclusiv în plan comercial.

Cancelarul german a subliniat că obiectivul preşedinţiei germane a UE este crearea unei Europe mai unite şi “mai bine echipate să dea piept cu secolul XXI decât este astăzi”.

În afară de un sistem de sănătate eficient pentru toate statele membre, Germania va mai promova introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare, dobânzi minime şi un sistem comun de tranzacţii cu emisii de carbon pentru nave şi avioane, a mai spus Merkel, menţionează Reuters.

Citește și : Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală

Miercurea viitoare, cabinetul german va avea o sesiune specială consacrată discutării agendei preşedinţiei germane a UE, împreună cu Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretar general al Consiliului European.

Angela Merkel a afirmat mai devreme săptămâna aceasta că Germania este pregătită să achite “contribuţii semnificativ mai mari” la UE cu scopul de a scoate blocul din criza coronavirusului, aminteşte dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.