Merkel consideră că există motive de optimism prudent privind evoluţia crizei în Germania

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel consideră că există ”motive de optimism prudent” în legătură cu evoluţia crizei cauzate de noul coronavirus în Germania, precizând că nu sunt necesare restricţii suplimentare, transmite joi dpa, scrie agerpres.

”Curba se aplatizează”, a spus Merkel joi la Berlin.


Viaţa publică s-a redus drastic în Germania începând de la jumătatea lunii martie. Conform măsurilor de distanţare socială respective, persoanele trebuie să rămână în case cu excepţia deplasărilor esenţiale.

Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Olanda

Şefa executivului german a cerut populaţiei să respecte măsurile de protecţie în vigoare în timpul weekendului pentru Paştele catolic şi protestant.

La rândul său, ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a spus că revenirea la condiţiile normale de viaţă va fi mai probabilă dacă în perioada Paştelui măsurile de protecţie şi distanţarea socială sunt respectate cu vigilenţă.

”Dacă acum devenim neglijenţi, creşte probabilitatea ca o extindere a restricţiilor să fie necesară”, a menţionat Spahn.

Numărul contagierilor cu noul coronavirus ajunsese miercuri seara în Germania la 103.228 cazuri, în timp ce numărul morţilor a crescut cu 254 într-o singură zi, ajungând în total la 1.861.

Germania se plasează pe locul al cincilea în privinţa numărului de infectări cu SARS-CoV-2, după SUA, Spania, Italia şi Franţa.

Citește și : Record de cazuri noi de COVID-19 în Rusia, totalul depăşeşte 10.000

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.