Merkel : Dezarmarea este ceva ce ne priveşte pe toţi, negocierile trebuie să includă SUA, Rusia, Europa şi China

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel a chemat sâmbătă la eforturi de dezarmare care să-i includă pe ruşi, americani, europeni, dar şi pe chinezi, în urma suspendării Tratatului ruso-american privind interzicerea forţelor nucleare intermediare (INF), relatează AFP, dpa şi Reuters, potrivit Agerpres.

‘Dezarmarea este ceva ce ne priveşte pe toţi şi ne-am bucura dacă astfel de negocieri ar avea loc nu doar cu Statele Unite, Europa şi Rusia, dar şi cu China’, a afirmat cancelarul, cu ocazia conferinţei de securitate de la Munchen.


Citește și: Erdogan: Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie în cazul Khashoggi

În intervenţia sa, Angela Merkel a avertizat că structurile politice internaţionale sunt pe cale să se destrame: ‘Pur şi simplu, nu le putem distruge’, a declarat ea, într-o aparentă referire la preşedintele american Donald Trump.

‘Există foarte multe conflicte care ne provoacă’, a adăugat cancelarul, chemând la o cooperare globală sporită într-o serie de subiecte, de la relaţia cu Iran până la prevenirea unei alte crize a migranţilor, şi atrăgând atenţia că SUA trebuie să fie prudente faţă de o retragere rapidă din Afganistan.

‘Trebuie să gândim în structuri legate în reţele. Componenta militară este una dintre ele. Avem nevoie de NATO ca o ancoră de stabilitate în vremuri tulburi. Avem nevoie de ea ca o comunitate de valori’, a subliniat cancelarul german.

Angela Merkel a insistat, pe de altă parte, că industria germană de automobile nu constituie o ameninţare de securitate pentru Statele Unite.

‘Suntem mândri de automobilele noastre şi aşa ar trebui să fim’, a afirmat cancelarul, remarcând totuşi că multe dintre acestea au fost construite în SUA şi exportate în China.

‘Dacă acest lucru este văzut ca o ameninţare de securitate pentru Statele Unite, atunci suntem şocaţi’, a adăugat ea, în aplauzele asistenţei.

Citește și: Procurorul special Robert Mueller cere 24 de ani de închisoare în dosarul lui Donald Trump

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani

Actrița Shannen Doherty a murit la 53 de ani; Suferea de cancer de mai mulți ani Shannen Doherty a murit după ce mai mulți ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.