X

Merkel este ‘foarte îngrijorată’ de situaţia lui Aleksei Navalnîi

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat marţi “foarte îngrijorată” de situaţia opozantului rus în greva foamei Aleksei Navalnîi, într-un discurs susţinut prin videoconferinţă în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), relatează AFP, potrivit agerpres.

“Suntem extrem de preocupaţi de situaţia lui Aleksei Navalnîi, iar guvernul german, alături de altele, lucrează pentru a se asigura că el primeşte îngrijirile medicale corespunzătoare”, a declarat ea de la Berlin.

Citeşte şi: Ancheta Wirecard CUTREMURĂ Germania: Elita politică și financiară a fost prinsă într-un SCANDAL imens! – Black News

“Suntem foarte îngrijoraţi şi încercăm să ne folosim influenţa”, a insistat Angela Merkel, a cărei ţară asigură din noiembrie şi până în mai preşedinţia rotativă a Consiliului Europei, organizaţie paneuropeană care numără 47 de state membre, printre care şi Rusia, şi al cărei sediu este la Strasbourg.

Cancelarul german a subliniat de asemenea cât de important a fost că CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), braţul judiciar al Consiliului Europei, a cerut eliberarea principalului opozant rus.

“Avem numeroase conflicte cu Rusia, ceea ce ne face relaţia mai dificilă, dar am susţinut mereu continuarea dialogului”, a adăugat ea.

Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei la 31 martie pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciară din Rusia că îi refuză vizita unui medic în contextul în care el suferă de o dublă hernie de disc şi de o pierdere a senzaţiei la picioare şi braţe.

Citeşte şi: Omega-3 şi vitamina D reduc riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 – Black News

Inamicul numărul unu al Kremlinului a fost arestat în ianuarie, imediat ce a ajuns în Rusia după cinci luni de convalescenţă în Germania în urma unei otrăviri care în opinia sa a fost comandată de Vladimir Putin.

El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru un caz de fraudă care datează din 2014, considerat în general ca fiind motivat politic. 

Tags: Aleksei NavalnîiAngela MerkelgermaniakremlinrusiaVladimir Putin
Categorii: Diaspora