Merkel îl felicită pe Netanyahu pentru victoria sa electorală și cere o soluţie cu două state

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru victoria sa electorală, luni în timpul unui apel telefonic, cerând de asemenea o soluţie cu două state, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Merkel a subliniat dorinţa sa de a colabora îndeaproape cu orice nou guvern de coaliţie israelian. Ea a subliniat de asemenea importanţa de a se ajunge la un acord de pace cu palestinienii, a adăugat Seibert.


Citește și : Matteo Salvini -o nouă anchetă pentru sechestrare de migranţi

O soluţie cu două state rămâne obiectivul eforturilor internaţionale de a se pune capăt conflictului dintre Israel şi palestinieni.

Este foarte probabil ca Netanyahu să fie însărcinat să formeze un guvern după ce partidul său Likud a obţinut o victorie strânsă în alegerile parlamentare din 9 aprilie.

La acea vreme, Seibert a declarat că Merkel va aştepta ca rezultatele finale să fie confirmate oficial înainte de a-i telefona lui Netanyahu.

Citește și : Annegret Kramp-Karrenbauer este favorită să preia cancelaria Germaniei

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.