Merkel nu exclude un răspuns european comun în cazul Navalnîi

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel nu exclude un răspuns european comun la presupusa otrăvire a disidentului rus Aleksei Navalnîi, care este tratat într-un spital din Berlin, relatează vineri dpa, scrie agerpres.

“Vom încerca acest lucru, când vom avea mai multă claritate asupra circumstanţelor”, le-a spus Merkel jurnaliştilor la Berlin.


Citește și : Opoziţia din Belarus consideră inadmisibilă crearea unei forţe de poliţie de rezervă de către Rusia

 

Cancelarul a observat că o acţiune coordonată a fost întreprinsă drept răspuns la otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal în Marea Britanie, când aproape 30 de state aliate au expulzat diplomaţi ruşi.

Totuşi, a spus ea, este în continuare neclar dacă Navalnîi a fost de fapt otrăvit şi dacă da, cine este în spatele atacului.

În acelaşi timp, Merkel a spus a vineri că este important să se continue dialogul cu Rusia, în pofida tensiunilor curente legate de Belarus şi de presupusa otrăvire a opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi.

“Trebuie să continuăm să discutăm”, a spus ea în cadrul conferinţei de presă, adăugând că Rusia este un jucător strategic important în lume.

Citește și : Trump acceptă nominalizarea drept candidat pentru un nou mandat la Casa Albă

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.