Merkel, ovaţionată de către şefii de stat şi de guverne din UE, la ultimul său summit european

Publicat:

Şefii de stat şi de guverne din Uniunea Europeană (UE) au ovaţionat-o în picioare pe Angela Merkel, şefa Guvernului german, la cel de-al 107-lea şi ultimul summit european al acesteia, în cei 16 ani de când se află la putere, relatează AFP, scrie news.ro .  

”Sper că nu veţi fi supărată pe această ceremonie la ultimul dumneavostră summit”, i-a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European.


Citește și : R.Moldova intră în STARE de URGENŢĂ! Ruşii au strâns robinetul la gaze

Reuniunile Celor 27 ”fără Angela Merkel sunt ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel”, a adăugat el, potrivit unei surse europene.

”Despărţirea dumneavostră de scena europeană ne afectează politc şi ne umple totodată de emoţie. Sunteţi un monument”, a continuat Charles Michel, care a salutat ”înţelepciunea” cancelarului ce i-a marcat pe europeni ”mai ales în perioade delicatae”.

Şefi de stat şi de guverne UE au lăudat spiritul de compromis al conducătoarei germane aflate pe picior de plecare.

Austriacului Alexander Schallenberg a catalogat-o drept ”artizana păcii în UE”, iar luxemburghezul Xavier Bettel ”o maşină a compromisului”.

La acest ultim summit, la care Polonia a fost criticată din cauza încălcării statului de drept, germana şi-a pus din nou amprenta şi a pledat în favoarea unui dialog cu Varşovia.

Liderii europeni i-au oferit cancelarului un cadou reprezentând clădirea în care au loc summiturile europene.

Citește și : Vaccinul Pfizer are o eficacitate de 90,7% la copii

În intervenţia sa, Charles Michel i-a adus de asemenea un omagiu suedezului Stefan Löfven, care pleacă în noiembrie din postul de premier, pe care-l deţine din 2014.

”Ne-aţi marcat reunile prin prezenţa dumneavoastră puternică şi care oferă asigurări”, i-a spus Charles Michel, salutându-i angajamentul în favoarea ”progresului social”, potrivit diplomatului european citat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.