Merkel are în spate sondajele, care îi acordă un sprijin esenţial pentru o coaliţie tripartită

Publicat:

Cancelarul german în exerciţiu, Angela Merkel, se află pe un teren necunoscut după alegerile de duminică în timp ce încearcă să formeze o coaliţie cu două partide mai mici, dar ea poate cel puţin să se bazeze pe un sprijin larg din partea opiniei publice, relatează vineri agenţia DPA, conform agerpres.

Potrivit unui sondaj realizat de televiziunea ZDF, 59 % dintre germanii chestionaţi sunt în favoarea unui parteneriat al conservatorilor dnei Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi ramura sa bavareză Uniunea Creştin-Socială (CSU) – cu Verzii (ecologiştii) şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP, liberalii).


Citeşte şi: Un jihadist ISIS ‘îşi cere scuze’ pentru problemele create

De asemenea, 22 % dintre respondenţi sunt împotrivă, iar 15 % au spus că nu sunt preocupaţi de această chestiune, indică acelaşi sondaj.

Aşa-numita ”coaliţie Jamaica”, deoarece partidele au culorile negru, verde şi galben, care corespund drapelului jamaican, nu a mai fost experimentată la nivel federal în Germania.

Acest timp de coaliţie a devenit singura opţiune a dnei Merkel când Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliţie al CDU/CSU în actuala formulă de guvernare, a intrat în opoziţie ca urmare a rezultatului său electoral foarte scăzut, de numai 20,5%.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic ZGUDUIE Mexicul

La alegerile de duminică, partidul de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a obţinut un rezultat care-i permite, pentru prima dată, să intre în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal): 12,6 % din voturi, ceea ce îi aduce peste 90 de mandate.

Cu toate acestea, AfD a intrat într-un impas din cauza luptelor interne dintre facţiunile dure şi altele mai moderate, determinând-o pe copreşedinta partidului Frauke Petry să-şi anunţe plecarea din AfD. Vineri, purtătorul său de cuvânt a indicat că plecarea ei din partid va avea loc ”în cursul zilei”. Alţi membri importanţi ai AfD au convenit să plece împreună cu Frauke Petry, ceea ce a dat naştere la speculaţii privind formarea unui nou partid.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.