X

Merkel speră să fie sănătosă după retragerea din viaţa politică

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că înţelege faptul că oamenii îşi pun întrebări despre starea sa de sănătate după ce a fost văzută tremurând în public în cursul mai multor evenimente, relatează dpa, potrivit agerpres.

În cadrul conferinţei tradiţionale de presă de vară de la Berlin, ea a subliniat încă o dată că se simte bine şi că poate exercita funcţia de şef al guvernului, în pofida episoadelor de tremurat.

Citeşte şi: Turcia lansează o ripostă cruntă în Erbil

“Personal, şi eu sunt foarte interesată de sănătatea mea”, a asigurat cancelarul german.

Ea a precizat că în 2021, când actualul guvern urmează să-şi încheie mandatul, se va retrage din politică. ”Dar atunci sper că va fi o altă viaţă. Şi aş vrea să fiu în continuare sănătoasă”, a adăugat ea.

În ultimele săptămâni, Merkel a trecut prin puternice stări de tremurat observate în unele apariţii publice. De atunci, ea a apărut în cadrul altor evenimente stând jos, dar nu a oferit o explicaţie clară pentru cauzele tremuratului.

Cancelarul german Angela Merkel a preferat să se aşeze la intonarea imnurilor naţionale în timpul vizitei oficiale de marţi de la Berlin a Maiei Sandu, premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită în capitala germană.

Citeşte şi: Americanii şi-ar fi doborât din greşeală propria lor dronă în Golf

Joia trecută, Merkel, care conduce Germania de 14 ani, a ocolit protocolul luând loc în cursul ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen, după ce în ultimele săptămâni fusese surprinsă de trei ori tremurând în timpul unor apariţii oficiale.

Angela Merkel, care a împlinit la 17 iulie vârsta de 65 de ani, va intra în vacanţa de vară ca de obicei la sfârşitul lui iulie.

Tags: Angela Merkelberlincancelargermania
Categorii: Externe