Merkel spune că va pleca din postul de cancelar având conştiinţa curată

Publicat:

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat miercuri că va pleca din acest post cu conştiinţa curată, după alegerile legislative din septembrie, relatează dpa, potrivit agerpres.  

“Cred că mi-am îndeplinit îndatoririle şi cei care nu au înţeles acest lucru acum nu îl vor înţelege în următorii patru ani”, a declarat Merkel, prezentă la un eveniment la teatrul Schauspielhaus din Dusseldorf, alături de scriitoarea nigeriană Chimamanda Ngozi Adichie.


Citește și : Ungaria a pus piatra de temelie pentru Fabrica Naţională de Vaccinuri în Debrecen

Ea a refuzat să fie prezentată ca fiind “ultimul apărător al Occidentului liber”. “Să nu exagerăm. Din fericire, sunt foarte mulţi oameni ataşaţi de democraţie şi fireşte că acest lucru mă bucură”, a adăugat Merkel.

Angela Merkel, care a condus Germania timp de 16 ani marcaţi de o succesiune de crize, a anunţat că nu va mai candida pentru un al cincilea mandat la alegerile generale din 26 septembrie.

Citește și : Guvernul sloven, obligat de justiție să finanţeze agenţia de presă STA

La evenimentul de miercuri, prevăzut iniţial să aibă loc în 2020, în deschiderea festivalului Theater der Welt, două jurnaliste, Miriam Meckel şi Lea Steinacker, au fost gazdele unei discuţii despre “similitudinile la nivel spiritual dintre cele două femei” – Merkel şi Adichie.

Născută în Nigeria în 1977, aceasta din urmă trăieşte în prezent la Lagos şi în SUA, iar lucrările ei, între care Purple Hibiscus, Half of a Yellow Sun şi Americanah, au fost traduse în 37 de limbi şi au fost recompensate cu numeroase premii internaţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.